Zidane nakon nove blamaže: Mi smo Real Madrid, ali neke stvari ne mogu objasniti

Trener Kraljeva poručuje

Zidane nakon nove blamaže: Mi smo Real Madrid, ali neke stvari ne mogu objasniti

E. Škorić

Shodno svim očekivanjima i najavama Real Madrid je trebao da ostvari pobjedu nad Villarrealom, ali nije. Nije čak niti osvojio bod na svom Bernabeu. Zinedine Zidane ne može da objasni zašto se 'to' dogodilo.

Real je od Villarreala poražen s 1:0 i ujedno je to prvi put u povijesti da je Žuta podmornica u ligi slavila protiv Reala na Santiago Bernabeu. Kraljevi su imali mali milion dobrih šansi, ali nije pomoglo.

"Učinili smo sve, stvorili smo toliko šansi, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Ne mogu to da objasnim. Probali smo na sve načine, ali nismo uspjeli. Boli nas ovaj udarac, ali nećemo mijenjati mentalitet, idemo naprijed i borimo se. Boli kada ne pobijediš, posebno nakon ovakve utakmice", kazao je Zidane.

"Mi smo Real Madrid, još uvijek smo živi, nadamo se, vjerujemo, a u nogometu imate dosta utakmica za odigrati u jednoj sezoni. Rezultati u posljednje vrijeme su loši, ali to možemo promijeniti, moramo da osvajamo bodove i nadamo se da će to da se desi u narednom meču", ističe Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Znate, u nogometu imate dvije ekipe i morate zabiti gol više od protivnika da biste pobijedili. Danas smo baš to pokušali, a vidjeli ste se kako se završilo", zaključio je Francuz.

Real Madrid je trenutno na na minus 16 u odnosu na vodeću Barcelonu, a u narednom kolu će igrati protiv Deportiva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi