Zidane na udaru kritika Florentina Pereza i to sve zbog jednog čovjeka

Francuz donio pogrešne odluke

Zidane na udaru kritika Florentina Pereza i to sve zbog jednog čovjeka

E. Čaušević

Zinedine Zidane našao se na meti kritika čelnika Real Madrida zbog svojih odluka tokom ljetnog prelaznog roka.

Zidane je odlučio napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru iako klub nije doveo baš neko zvučno pojačanje. Čini se da se Francuz olako odrekao igrača poput Jamesa Rodrigueza, Garetha Balea ili Sergija Reguilona i sada se to itekako osjeti.

Real Madrid nije otvorio sezonu baš najbolje, a nakon iznenađujućeg poraza na domaćem terenu od Cadiza počele su pljuštati kritike na račun francuskog stručnjaka.

Ugleda Marca piše da je i Florentino Perez kritikovao Zidanea i to najviše zbog Jamesa kojem odlično ide u Evertonu. James je za engleski klub odigrao pet mečeva, te je zabio tri gola i dodao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Zidane i James nikako nisu funkcionisali u Real Madridu jer je Kolumbijac većinu mečeva presjedio na klupi. Ipak, pokazao je da mu je samo potrebno povjerenje i šansa da igra što u Realu jasno nije imao.

Perez je navodno razgovarao sa Zidaneom i poručio mu da je donio pogreške odluke ljetos, te da zbog toga Kraljevi dodatno moraju trošiti novac za nova pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi