Zidane pokazao koliko je veliki i na otvaranju današnje press konferencije

Najavio duel s Eibarom

Zidane pokazao koliko je veliki i na otvaranju današnje press konferencije

Edmir Škorić

Španski fudbal se nastavio ove sedmice, a Real Madrid svoj prvi meč poslije pandemije koronavirusa igra sutra protiv Eibara.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane odlučio je započeti novinarsku konferenciju uoči duela protiv Eibara sjećajući se žrtava Covid-19 i zahvalio se zdravstvenim radnicima.

"Prije nego što započne, želio bih izraziti moju naklonost za sve one koji su izgubili svoje najmilije u ovom teškom vremenu. Također bih htio zahvaliti zdravstvenim radnicima i svim ljudima koji su radili na spašavanju ljudi i koji to i dalje rade. Također bih se želio sjetiti svih članova naše porodice Real Madrid koja nas je napustila. To je složen i čudan trenutak, ali važno je razgovarati o tome", rekao je Zidane.

Zidane je govorio i o nedostatku publike na narednim mečevima do kraja sezone.

"Ne volim igrati bez publike. To je moje mišljenje. Ali dobro, s obzirom na situaciju, prilagodit ćemo se. A odsustvo publike neće nam uzeti sreću što smo se vratili igrati. Publika će nam nedostajati, ali svi smo presretni što možemo ponovno igrati".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imali smo gotov mjesec dana priprema kako bismo vratili fizičku spremu, vjerujem da je to dovoljno. Možda će nam trebati malo više da završimo utakmicu i to je sasvim sigurno jer jedno je trenirati, a drugo je igrati protiv konkurencije", rekao je Zidane.

Real će protiv Eibara igrati na malom stadionu za treninge Di Stefano koji ima 6.000 mjesta jer je Santiago Bernabeu zatvoren zbog radova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi