Zidane riješio dilemu: Da li je bolji Ronaldo ili on?
Foto: EPA

Francuz tvrdi da bi Cristiano bio najbolji Galactico

Zidane riješio dilemu: Da li je bolji Ronaldo ili on?

Real Madrid i Juventus će sutra odmjeriti snage u velikom finalu Lige prvaka, a, naravno, najveća uzdanica Kraljeva će biti fantastični Cristiano Ronaldo.

Ni treneru Reala Zinedineu Zidaneu nije strana uloga najveće zvijezde Madriđana. Upravo je Zidane predvodio Real u eri Galacticosa. 

Predvodio je Francuz Galacticose i do trofeja Lige prvaka 2002. godine, a njegovog fantastičnog voleja iz finalne utakmice protiv Bayer Leverkusena se mnogi i danas sjećaju.

A u razgovoru sa novinarima Zidane je odgovorio na pitanje: Ko bi bio veća zvijedza u ekipi, u slučaju da su on i Cristiano Ronaldo igrali u Realu i isto vrijeme?

"Bez sumnje Ronaldo. Zato što on postiže golove, a to je najvažnije", nije imao dilema Zidane, te nastavio:

"I ja sam igrao veoma dobro, ali postizanje golova nije bila moja specijalnost. Postigao sam nekoliko važnih golova, ali ne puno."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ronaldo je dobra osoba, njemu je stalo do drugih...Kako mnogi kažu, on uvijek želi više, čak i ako se radi samo o trening utakmici on želi pobijediti...On je rođeni vođa", dodao je na kraju Zidane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi