Zidane: Spremni smo, poznajem dobro Juventus
Foto: EPA

Trener Reala pred finale

Zidane: Spremni smo, poznajem dobro Juventus

Na stadionu u Cardiffu sutra će biti odigrano velikan finale Lige prvaka. 

Snage će odmjeriti torinski Juventus i Real, a taj duel na konferenciji za medije danas je najavio trener madridskog kluba Zinedine Zidane, ne skrivajući da je ponosan što će opet imati priliku da osvoji "ušati" pehar. 

"Spremni smo za utakmicu. Cilj je bio da osvojimo prvenstvo o dođemo ovamo, a sada je naša dužnost odraditi posao do kraja. Nema posebnog pritiska, s tim uvijek živite kao igrač i trener. Iako smo favoriti na papiru, šanse su podjednake", kazao je Zidane, dodavši:

"Da su mi kao djetetu rekli da ću i kao igrač i kao trener biti u finalu Lige prvaka, ne bih mu vjerovao. Baš je užitak. Lijepo iskustvo, a vidjet ćemo šta će na kraju biti". 

Na pitanje da li mu je teže kao igrač ili kao trener, odgovorio je:

"Teže mi je kao treneru nego kao igraču. Teško je odlučiti koga poslati na teren, koga ostaviti na klupi, a koga na tribinama. Bit će to težak izbor."  

Dotakao se Zidane i Juventusa, kluba za koji je svojevremeno igrao.

"Juventus se dobro brani, ali to nije jedina njihova snaga. Ne znam je li ovo najbolji Juventus ikad, ali jako su kvalitetni. Vjerujem da će utakmica biti otvorena s obje strane. Znam Juventusov mentalitet i pristup", istakao je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroz obraćanje novinarima Zidane je istakao kako još nije odlučio s kojim sastavom će se suprotstaviti Juventusu, naglasivši da je najvažnije da svi budu spremni, kako fizički, tako psihički.

Utakmica u Cardiffu počinje od 20:45 sati. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti