Zidane: Ronalda smo morali smirivati

Trener Reala nakon povrede Portugalca

Zidane: Ronalda smo morali smirivati

Portugalski napadač iz redova Real Madrida Cristiano Ronaldo morat će zbog povrede zadnje lože propustiti meč Primere protiv Rayo Vallecana.

On se povrijedio pred sam kraj utakmice protiv Villareala koju je Real dobio rezultatom 3:0.

Iako su prve informacije govorile da povreda nije ozbiljnija, Zidane ne želi ništa rizikovati te će Ronaldo propustiti sljedeći meč kako bi bio potpuno spreman za utakmicu protiv Manchester Cityja.

"Cristiano je želio igrati u ovom meču. Ipak, objasnili smo mu da je za njega i tim u ovom trenutku najbolje da ne igra jer ne želimo pogoršati njegovo stanje. Nakon toga smo ga morali smirivati. Ipak, dobra informacija je da njegova povreda nije teže prirode", rekao je Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da Real Madrid očekuje jako tešku utakmicu sljedećeg utorka kada budu gostovali kod ekipe Manchester Cityja u prvom meču polufinala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi