Zidane: Sada moramo otići na Etihad da pobijedimo

Trener Reala ostaje pozitivan

Zidane: Sada moramo otići na Etihad da pobijedimo

Trener Real Madrida Zinedine Zidane razočaran je rezultatom prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, ali poručuje da on i ekipa moraju ostati pozitivni. 

Real je izgubio kući od Cityja sa 1:2 i ako želi ostati u takmičenju na Etihadu će morati ostvariti pobjedu uz minimalno dva postignuta pogotka.

Zidane kaže da je njegov tim skupo splatio greške, ali da se ipak igra 180 minuta i sve je moguće.

"Jesmo utučeni, ali znam svi da se igra 180 minuta i da je sve moguće. Čak i da smo dobili, situacija bi bila ista. Uradili smo jako težak posao kada smo postigli gol, a onda smo sve uprskali za 10 minuta. Pravili smo grešku za greškom i skupo smo ih platili. Ali, i greške su dio fudbala, normalno je da se dešavaju".

Nedostatak koncentracije, uz dosta greška, je bio presudan.

"Nije bilo moguće da pobjedimo tako. Dali smo sve na terenu, ali nedostajalo nam je tih deset minuta koncentracije. Utakmica je bila fizički iscrpljujuća, a na kraju meča smo skupo platili", kaže Zidane.

Kraljevi će biti bez kapitena Sergija Ramosa u revanšu jer je dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To je fudbal, ne možemo ništa da promjenimo. Moramo da ostanemo pozitivni. U ovakvim situacijama nema mnogo pozitivnih stvari, ali mogu da kažem da smo bili dobri do momenta kada je City okrenuo sve za deset minuta. Sada moramo da odemo tamo i pobjedimo, ako hoćemo da preživimo".

Revanš je na rasporedu 17. marta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Tebi Zidane u nedjelju otkaz slijedi nakon El Classica . NAZALOST NECES DOCEKAT NI TI NI BENZEMA EL CLASICO
0 4
Nele.
Dok god mijenjas jednog od najboljih na terenu, Vinicijusa a uvodis svog covjeka koji usput blage veze nema, Bejla, nema od Reala nista. Samo se ti drzi Bejla i Iska i nes nista napravit. A i puno je penzionera u timu, umore se do 75. i padnu, zato su i kiksali.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti