Zidane: U Parizu moramo biti veoma fokusirani, bit će komplikovan meč

Trener Reala pred revanš osmine finala

Zidane: U Parizu moramo biti veoma fokusirani, bit će komplikovan meč

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je da su njegovi igrači spremni za utakmicu svih utakmica - revanš protiv PSG-a u utorak navečer.

Real je porazio Parižane sa 3:1 u prvom meču na Santiago Bernabeu stadionu, ali svakako da dvomeč nije ni blizu gotov i da će Madriđani morati odigrati još jedan savršen meč ako žele proći u četvrtfinale.

Zidane je rekao da njegovi igrači moraju igrati svoju igru i da ne trebaju obraćati pažnju na navijače domaće ekipe i na atmosferu.

"Atmosfera u Parizu? Navikli smo na to. Ono što mi moramo uraditi je da igramo naš meč bez da obraćamo pažnju na navijače. Bit ćemo veoma fokusirani, a također ćemo imati i naše navijače kako bi nas držali mirnima. Bit će to moj prvi meč u Francuskoj otkad sam trener? Bit će to lijepo, ali spremam se za taj meč kao za bilo koji drugi. Bit će to veoma komplikovana utakmica i moramo raditi veoma naporno kako bi ostvarili pobjedu", rekao je Zidane koji se također osvrnuo i na fudbalere koji imaju probleme sa povredama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kroos i Modrić? Ne znam, ne mogu ništa trenutno reći. Ono što želim je da oni putuju s nama i da treniraju s ostatkom ekipe u ponedjeljak. Svi ćemo putovati u Pariz i vidjet ćemo koji ću tim izvesti u utorak", rekao je Zidane.

Podsjetimo, meč se igra u utorak navečer od 20.45 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije