Zidanea je danas najviše oduševio igrač koji se nije upisao u listu strijelaca
Zidane je imao dosta pohvala na račun Valverdea

Trener Reala je zadovoljan sa napretkom i zalaganjem mladog igrača

Zidanea je danas najviše oduševio igrač koji se nije upisao u listu strijelaca

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu savladao Granadu sa 4:2.

Kraljevski klub je do pete pobjede u La Ligi ove sezone stigao golovima Benzeme, Hazarda, Modrića i Rodrigueza i zadržao se na vrhu tabele.

Eden Hazard je postigao svoj prvi gol u dresu Reala, a Luka Modrić je postigao fenomenalan gol, ali je Zinedine Zidane bio oduševljen sa igrom igrača koji se danas nije upisao u listu strijelaca.

Mladi Federico Valverde je krenuo od prve minute i igrao do kraja, a Zidane nije škrtario sa pohvalama na njegov račun nakon meča.

"Valverde je danas bio sjajan i jako sam zadovoljan zbog njega. Posvećen je poboljšanju i to pokazuje na treningu i sada u utakmicama.", rekao je Zidane.

"Igrao je važnu ulogu u ovoj utakmici. Drugi gol Hazarda svodio se na njegov posao da dođe do lopte.", dodao je trener Reala.

Valverde je također bio sretan sa svojom igrom danas, ali i sa napretkom uopšte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da biste bili pobjednik, morate savladati prepreke u nogometu. Znam to i to me motivira u onome što pokušavam raditi u Real Madridu.

"Jako sam sretan ovdje. Trudim se trenirati i raditi koliko god mogu. Trener pokazuje da vjeruje u mene i to mi daje samopouzdanje.", rekao je 21-godišnji igrač Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti