Zidaneov cjenovnik kazni igračima Reala: 15 minuta kašnjena na trening kao prosječna plata u BiH

Daily Mail objavio

Zidaneov cjenovnik kazni igračima Reala: 15 minuta kašnjena na trening kao prosječna plata u BiH

Admin Čaušević

Real Madrid je među klubovima koji najviše novca troše na plate svojih igrača. 

Dres Kraljeva nose neki od najboljih i najpopularnijih igrača današnjice i zarađuju vrtoglave cifre.

Međutim, mnogi od njih znaju često prekršiti klupski kodeks zbog čega je i Zinedine Zidane odredio cjenovnik novčanih kazni.

Daily Mail je objavio iznose novčanih kazni koliko neki igrač Real Madrida mora platiti kada napravi neku nedozvoljenu stvar.

View this post on Instagram

Zinedine Zidane does NOT play games 😳

A post shared by Daily Mail Sport (@mailsport) on

Tako kazna za pet minuta kašnjenja na trening iznosi 250 eura. Ukoliko neki igrač zakasni 15 minuta onda će morati 500 eura što je skoro pa jednako prosječnoj plati u BiH koja iznosi oko 930 KM.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izostanak sa treninga bez objašnjenja košta 3.000 eura i to je najveća kazna, dok se upotreba mobitela kada to nije dozvoljena plaća 250 eura.

Ukoliko se neki od igrača nije izvagao onda će platiti 250 eura, a ako ima viška kilograma onda biva kažnjen sa 1.000 eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti