Piotr Zielinski podnio zahtjev za italijansko državljanstvo

Poljak želi dvojno državljanstvo

Piotr Zielinski podnio zahtjev za italijansko državljanstvo

E. Škorić

Nogometaš Napolija položit će ispit za jezik B2 koji mu je potreban da dobije državljanstvo zemlje u kojoj igra i živi već 10 godina.

Poljski reprezentativac uskoro će dobiti dijete i želi da ima dvojno državljanstvo. Nakon što položi ispit iz B2 jezika na Univerzietu u Napulju, dobit će potrebne dokumente.

Zielinski je glavni igrač Napolija ove sezone. Poljski predstavnik nastupio je u 31 utakmici u svim takmičenjima u kojima je postigao sedam golova i zabilježio pet asistencija.

U avgustu prošle godine produžio je ugovor s Napolijem do kraja sezone 2023/2024. Poljak će zaraditi tri miliona eura za sezonu, a ugovor je uključivao i otkupnu klauzulu od 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na Apeninskom poluotoku igra od ljeta 2011. godine. Prvo ga je doveo Udinese iz Lubina za samo 100.000 eura, a onda je prodan Napoliju za čak 16 miliona eura 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi