Zinedin Mustedanagić ima novi klub?

Ide na novu posudbu

Zinedin Mustedanagić ima novi klub?

Mladi reprezentativac BiH Zinedin Mustedanagić ni narednu sezonu neće provesti u Sparti.

Iako s praškim klubom ima ugovor do ljeta 2020. godine, tamošnji mediji pišu kako će mladi fudbaler ponovo na posudbu, ali ovoga puta u Češke Budejovice s čijim čelnicima je navodno postigao dogovor. 

Za Mustedanagićeve usluge se interesovalo još nekoliko klubova, posebno su uporni bili prvoligaši Sigma Olmutz i Bohemians Prag, ali je navodno presudila želja da upravo Češke Budejovice budu naredna stanica u njegovoj karijeri.

"Za Zinedina je vladao veliki interes, ali treba uzeti u obzir i želje samog igrača", izjavio je Mustedanagićev agent.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Prošle sezone Mustedanagić je u Slovačkoj za Ružomberok pružao sjajne partije. Kao vezni igrač sedam puta se upisao u strijelce i tome je dodao šest asistencija, a u nekoliko navrata je uvršten i u idealni tim kola Fortuna lige.

Češke Budejovice je, podsjetimo, nedavno pojačao i bivši fudbaler Željezničara Benjamin Čolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi