Zidane pokazao koliko je ljut što neće biti selektor Francuske, ali tome se od njega nisu nadali

Dobio je poziv, ali odgovor je bio jasan

Zidane pokazao koliko je ljut što neće biti selektor Francuske, ali tome se od njega nisu nadali

Endin Čaušević

Francuska i Argentina igraju sutra veliko finale Svjetskog prvenstva u Kataru na Lusail stadionu gdje će sigurno na tribinama biti veliki broj fudbalskih legendi. Poziv za ovu utakmicu dobio je i Zinedine Zidane, ali njegova odluka iznenadila je čelnike Fudbalskog saveza Francuske.

Na mečevima Mundijala u Kataru mogli smo na tribinama vidjeti zaista velike legende najvažnije sporedne stvari na svijetu, a sigurno je da će sutra i na finalnoj utakmici Francuske i Argentine biti mnogo poznatih lica.

Sigurno je da će Argentina imati veću podršku svojih navijača na Lusail stadionu koji su danas preplavili ulice Dohe jer ne želi niko od njih propustiti meč koji bi im nakon skoro 30 godina ponovo mogao donijeti titulu prvaka svijeta.

Međutim, i navijači iz Francuske su najavili dolazak u velikom broju i u tome im je olakšao i Fudbalski savez te zemlje koji je pokušao nabaviti što veći broj ulaznica za svoje fanove.

Pored toga iz francuskog Saveza odlučili su da na tribine dovedu i što veći broj legendi ove reprezentacije baš kao što su to uradili i Argentinci odmah na početku takmičenja.

Francuzi su odlučili da dovedu 20 bivših reprezentativaca na Lusail stadion i skoro svi su prihvatili tu ponudu i sutra će bodriti Trikolore u pokušaju da odbrane titulu svjetskog prvaka.

Oglasi

Međutim, L'Equipe piše da nije sve prošlo baš po planu jer je jedna od najvećih legendi selekcije Francuske odbila da doputuje u Dohu i uživo prati finale protiv Argentine, a to je Zinedine Zidane.

Zidane je odbio poziv francuskog Saveza i zahvalio im se na pozivu, ali je poručio da neće doputovati u Katar da prati tu utakmicu.

Francuski mediji pišu da to najbolje pokazuje koliko je Zidane razočaran jer je postao svjestan da neće biti selektor Francuske nakon Svjetskog prvenstva kako su mu očito obećali.

Zidane je više od godinu dana bez posla i čekao je da naslijedi Didiera Deschampsa na klupi Trikolora i bilo je gotovo sigurno da će se to desiti nakon Mundijala u Kataru, ali čini se da od toga nema ništa.

Deschamps je zadovoljio čelnike Saveza plasmanom u finale i oni su odlučili da mu produže angažman, te će on predvoditi Trikolore i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Takva odluka razočarala je Zidanea koji je sve podredio selektorskoj klupi Francuske što je njegov san i bio je siguran da će se to desiti na kraju ove godine zbog čega je odbio nekoliko odličnih ponuda, ali na kraju sve se raspalo kao kula od karata.

Zbog toga mediji u Francuskoj pišu da je Zidane odbio poziv da sutra uživo gleda finale na Lusail stadionu jer ne može da prežali što su ga čelnici Saveza na kraju tako izigrali.

Top Komentari

user1647539682
Nema se ovdje sta komentarisat osim toga sta zidan hoce ljudi prvaci svijeta sta ti mozes bolje od toga calovino....
1 4
user1622267171
Ako znamo da je zadnja titula Argentine bila 1986, a danas je 2022. Znaci li to da je skoro 40g od osvajanja titule, il' 30g kako "pisac" reče...???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi