Konačno otkriveni detalji šta je Zidane prvo uradio nakon što je udario Materazzija glavom

Šta se dešavalo u svlačionici?

Konačno otkriveni detalji šta je Zidane prvo uradio nakon što je udario Materazzija glavom

Admin Čaušević

Udarac glavom u prsa zauvijek je obilježio karijeru Zinedinea Zidanea. Francuz je u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine udario Marca Materazzija, a konačno se javio prvi čovjek koji je odlučio da progovori o tome u kakvom stanju se nalazio popularni Ziozou kada su ga zatekli u svlačionici.

Zidane je isključen nekoliko minuta prije kaznenih udaraca koji su na kraju otišli na stranu Italije. Azzurri su tada osvojili svoju četvrtu titulu prvaka svijeta, a Zizou završio karijeru na neslavan način.

Pascal Chimbonda, koji je cijeli turnir grijao klupu Francuske, prisjetio se trenutka kada je vidio Zidanea nakon utakmice i kako nije imao pojma šta da mu kaže.

"Nakon utakmice u svlačionici, samo se sjećam da sam vidio Zinedinea pod tušem. Nisam mu mogao ništa reći. Samo sam prošao pored njega, glava mu je bila pognuta", rekao je Chimbonda.

"Što da mu kažem u takvom trenutku? On je Zidane. Ja sam niko, ja sam samo Pascal Chimbonda. Zinedine Zidane je osvojio sve što se može osvojiti. Što će mu Pascal Chimbonda reći pa da se on osjeća bolje?"

Zidane, koji je vjerovatno bio u formi svog života tokom turnira, doveo je Francusku u vodstvo iz iz penala čuvenom panenkom nakon čega je Matterazzi izjednačio poslije ubačaja iz kornera.

Oglasi

Incident s udarcem glavom desio se pred kraj drugog produžetka., a iako nije bilo još dugo do kraja utakmice, Chimbonda smatra da je Zidaneovo isključenje Italiji dalo veliku psihološku prednost pred raspucavanje.

"Čim ostaneš na 10 igrača u finalu Mundijala, uvijek će biti teško. Ne samo to, nego smo izgubili našeg najboljeg igrača, našeg glavnog vođu i to u životnoj formi koji je igrao posljednju utakmicu prije penzionisanja", dodao je.

Pojavila se video snimka na kojoj se vidi kako Matterazzi verbalno vrijeđa Zidanea nekoliko trenutaka prije udarca glavom, a Francuz je kasnije otkrio da mu je Italijan vrijeđao majku - što Matterazzi i dalje negira.

Chimbonda je proveo više od decenije igrajući u engleskom fudbalu i imao je zapažene trenutke u Tottenhamu, Wiganu i Blackburnu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Upisao je samo jedan nastup za Francusku, u pripremnoj utakmici Svjetskog prvenstva 2006. protiv Danske, i iako kaže da je učešće na turniru bilo "ostvarenje sna" i dalje odbija gledati reprizu finala protiv Italije.

"Nikada nisam gledao reprizu te utakmice niti ću. Bilo bi previše bolno. Prije utakmice prošao sam kraj pehara tokom zagrijavanja i pomislio sam 'mogao bih to držati u jednom trenutku večeras' i nikad se nije desilo. Previše je boli vezano za tu utakmicu da bi je gledalo ponovo."

Top Komentari

user1666374721
I šta je uradio, otišao se tuširati, to o je logično, što džaba pročita ovo.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi