Teške optužbe na račun legende: "Zidane je lažov!"

Bivši igrač PSG-a se oglasio

Teške optužbe na račun legende: "Zidane je lažov!"

Edmir Škorić

Proteklih dana Zinedine Zidane u intervjuu je ponovo progovorio o svom odnosu prema svom gradu Marseilleu.

Francuska legenda nije propustila iskazati svoju ljubav prema tamošnjem fudbalskom gigantu Marseilleu i opet je izrazio žal što nije tamo nikada igrao.

"Nedostaje mi što nisam igrao u Marseilleu, ali tako je kako je. Moja karijera je išla kako je išla. Nisam to učinio, ali Marseille, klub, uvijek ostaje u mom srcu", rekao je Zidane.

No, govor bivšeg trenera Real Madrida nije se dopao Jeromeu Rothenu, bivšem igraču PSG-a, koji je Zizua čak nazvao lažovom.

"Jasno mi je da on želi da pokaže povezanost sa Marseilleom, ali zašto sada ne ode tamo i ne radi kao trener? Pa samo jedan telefonski poziv bi to sve riješio. On nije iskren, laže ljude, laže sve u Marseilleu. To je jasno, on je lažov. I sve ono što govori je proračunato, a ljudi sve gutaju. Što se mene tiče, ako ima san, neka ode i neka ga ostvari", rekao je Rothen.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Zidane oglasiti povodom ovakvih komentara Rothena, koji je inače poznat da otvoreno govori ono što misli.

Iako rođen u Marseilleu, Zidane je igrao u Cannesu i Bordeauxu u Francuskoj, te za Juventus i Real Madrid. Kasnije je bio sjajan trener vodeći Real Madrid s kojim je osvojio čak tri naslova Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Već neko vrijeme ga se povezuje s francuskom reprezentacijom, kao i sa drugim velikim klubovima, ali je 51-godišnjak i dalje slobodan. Već tri godine nije u fudbalu, no samo je pitanje kada će se ponovo vratiti.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Pićko iz Pariza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi