Čovjek od časti i principa: Zinedine Zidane odbio ponudu koju niko drugi ne bi
Foto - EPA

PSG nije imao šanse

Čovjek od časti i principa: Zinedine Zidane odbio ponudu koju niko drugi ne bi

Midhat Šljivak

Legendarni Zinedine Zidane (49) odlučio je definitivno odbiti ponudu francuskog prvaka PSG-a o preuzimanju trenerskog mjesta od Mauricija Pochettina.

Pariški tim je svim silama pokušao da angažuje Zidanea na mjesto trenera. U prethodnom periodu rukovodstvo kluba je obavilo razgovor s njim, ali Zizou se zahvalio na svemu i odlučio je definitivno reći 'NE' PSG-u.

Razlozi odbijanja ponude, koja je novčano bila nevjerovatna, zaista su čudesni i Zidane je pokazao da je čovjek od časti i principa.

S obzirom na to da je rođen u Marseilleu, ljudi u ovom gradu bi ga proglasili izdajnikom jer vlada veliki rivalitet s Parizom. Također, jedan od faktora je i poštovanje prema Real Madridu nakon kojeg više ne želi trenirati nijedan drugi tim.

Ipak, najveći razlog odbijanja ponude je reprezentacija Francuske. Zidane će po svemu sudeći postati novi selektor Trikolora i to nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

On je glavni kandidat da zamijeni Didiera Deschampsa, pa PSG jednostavno nije imao nikakve šanse da dobije čuvenog stručnjaka bez obzira na cifru koja mu je ponuđena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zinedine Zidane je u dva navrata sjedio na klupi Kraljeva iz Madrida. Osvojio je apsolutno sve s ovim klubom i on je kao klupski trener očigledno potpuno ispunjen.

Top Komentari

denimen9
Bravo Zizou, a ionako imaju dobre igrače, me treba im trener wahaha
3 4
Bazarich
A vise nebuloza nisam procito na jednom mjestu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi