Katarski emir uperio prstom na novog trenera PSG-a: On i niko više

Želja je jasna

Katarski emir uperio prstom na novog trenera PSG-a: On i niko više

E. Ganibegović

Čini su dani Mauricija Pochettina na klupi PSG-a odbrojani. 

Argentinski trener nije ostvario  ciljeve i vjerovatno će se oprostiti od francuskog kluba. Francuski prvak bi na ovoj poziciji najviše volio vidjeti Zinedinea Zidanea. Katarski emir sada je na potezu i treba uvjeriti francusku legendu da dođe.

Mauricio Pochettino postao je trener PSG-a u januaru 2021. godine. U tekućoj sezoni s klubom iz Pariza osvojio je prvenstvo Francuske, ali je u Ligi prvaka ispao od Real Madrida u osmini finala.

Za PSG je to vrlo važan trofej koji im još uvijek nedostaje i očito im se nije svidio još jedan poraz u ovom takmičenju. Stoga se ne zna kakva budućnost čeka argentinskog trenera. Pochettinov ugovor s PSG-om ističe u junu 2023. godine, no mogao bi "dobiti nogu" već ovog ljeta. 

Mediji su dugo izvještavali da bi Zidane mogao zamijeniti Pochettina na mjestu trenera. "Le Parisien" prenosi kako je PSG-u dosta Argentinca, a glavni favorit za preuzimanje momčadi je bivši trener Real Madrida.

Sada Fabrice Hawkins piše o situaciji s Francuzom. Prema riječima francuskog novinara, katarski emir na klupi PSG-a vidi samo "Zizoua". Čelnik zemlje čak je trebao ići u Pariz na pregovore sa Zidaneom.

I iako se među imenima spominju Joachim Loew i Antonio Conte, emir u svom timu želi vidjeti samo bivšeg svjetskog prvaka, javlja "le10sport.com".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U dosadašnjoj karijeri vodio je samo Real, ali je u tome bio vrlo uspješan. U pet godina tri puta je osvojio Ligu prvaka. Dvaput je osvojio i španskoprvenstvo.

Njegova "vještina" u osvajanju europskih trofeja mogla bi biti presudna za upravu pariškog kluba.

Top Komentari

Mostarac94
Zidane ih je vec od****, kasnite sa vijestima 5 dana
4 2
denimen9
Činjenica je da PSG-u može samo Ronaldo pomoći da osvoje ušatog.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi