Zidane: Ne moramo nikome da se dokazujemo

Realu prvi El Clasico u sezoni

Zidane: Ne moramo nikome da se dokazujemo

E. Škorić

Real Madrid je "iznenadio" Barcelonu na gostovanju u derbiju petog kola La Lige.

U prvom El Clasicu u novoj sezoni Barcelona je bila nemoćna protiv gostiju iz Madrida i trener Reala Zinedine Zidane se pita kako ovako njegov tim nije mogao da odigra protiv Šahtara u Ligi prvaka, od kojeg je u srijedu poražen s 3:2.

"Reagovali smo protiv tima koji uvijek može da stvori probleme. Imali smo i raspoloženog Courtoisa, ali smo pored tri gola mogli da postignemo još nekoliko. Slavili smo nakon svih kritika, a mislim da ih je bilo previše. Ne moramo nikom da se dokazujemo", rekao je Zidane.

"Nemam objašnjenje zašto ovako nismo igrali protiv Šahtara, ali uvijek želimo isto - da igramo dobro, da pobjeđujemo. Sada želimo da ovaj momenat iskoristimo, jer nikada nije lako pobijediti Barcelonu", jasan je Francuz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je nakon današnje pobjede izbio na prvo mjesto s 13 bodova, dok je Barcelona tek 12. na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova i na protekla tri meča u ligi osvojila je samo jedan bod, a prethodno je u prvenstvo startala s dvije pobjede.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Ako si se zasitio i izgubio glad za pobjedama i trofejima, nije ti vise mjesto na klupi najvećeg svjetskog kluba! Itekako vi imate sta za dokazati, zadnjih godinu i po dana niste odigrali čestite utakmice, sve nešto na guzove, te penal, te Var, te crveni karton za protivnicke igrace ...
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi