Zidane ima 51 godinu i daljinski za loptu u nogama: Magični potez kojeg je nemoguće opisati riječima

Legendarni Francuz je istinska klasa

Zidane ima 51 godinu i daljinski za loptu u nogama: Magični potez kojeg je nemoguće opisati riječima

A. Čaušević

Zinedine Zidane ima 51 godinu, a da se to i ne osjeti. Ponovo je obuo kopačke i vratio se u svoj hram, Santiago Bernabeu, kako bi odigrao humanitarnu utakmicu između legendi Real Madrida i Porta. 

Bio je to čisti spektakl čuvenog Francuza koji ima beskrajnu klasu unatoč tome što njegove godine i forma nisu isti kao nekada.

Prvi dodir, proigravanje petom, lopta koja ostaje zalijepljena za noge kao da ima nevidljivu gumicu, vizija igre, promjene ritma i onaj instinkt koji je isti kao i uvijek.

Zizou, Raul. Roberto Carlos i njegovi efektni udarci, Luis Figo i Steve McMananam neki su od igrača koji su zahvaljujući reprezentativnoj pauzi stupili na sebi nekad najdražu pozornicu.

Ishod utakmice odnosno pobjeda Porta ostala je u drugom planu i to zbog pokreta i čistih iluzionističkih trikova velikog Zidanea.

Način na koji barata loptom nije se promijenio. Dodir je magičan, a njegove noge kao da su daljinski upravljač s kojim kontroliše loptu.

Oglasi

Zidane se smijao, aplaudirao, pozdravljao fanove. Jednostavno je to bila subota za uživanje.

"Možda imam isti štih, da... tako je to", pomalo je ironično rekao Zidane nakon utakmice te dodao:

"Ali više se ne krećem na isti način. Nemam više istu formu kao nekada, to je sigurno. A također mislim da su skoro svi Portovi igrači 10 godina mlađi."

Zidane je za Real Madrid igrao u periodu od 2001. do 2006. godine. Vrhunac je svakako doživio već u svojoj prvoj sezoni kada je osvojio Ligu prvaka.

Proteklih sedmica se povezuje sa novim trenerskim angažmanom. Do sada je trener bio samo u Real Madridu i to u dva mandata. U prvom je tri puta u niz osvojio Ligu prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije