Guardiola ne može da prežali što nije trenirao ikonu Reala: "Kako bih samo to volio!"

Htio je i da zaigraju zajedno

Guardiola ne može da prežali što nije trenirao ikonu Reala: "Kako bih samo to volio!"

A. Čaušević

Pep Guardiola se smatra najboljim trenerom u historiji. Trenirao je i trenira neke od najvećih igrača u historiji, ali za jednim čovjekom ne može prežaliti. Riječ je o legendi koja je obilježila jednu eru u Real Madridu.

Guardiola je označio Zinedinea Zidane kao igrača kojeg bih volio trenirati da je to imao priliku. Za Francuza je kazao da je želio s njim i biti saigrač.

Tokom bogate trenerske karijere španski stručnjak je trenirao niz fenomenalnih igrača. Prije su to bili Lionel Messi, Andres Iniesta i Xavi, sada su to Kevin De Bruyne, Erling Haaland i drugi.

Sada je Guardiola priznao da bi volio trenirati Zidanea ili igrati sa legendarnim fudbalerom Reala kad bi imao priliku za to.

"Igrač kojeg bih volio trenirati? Zidane. Volio bih da sam mogao da ga treniram ili igram s njim", kao iz topa je ispalio trener Manchester Cityja.

Oglasi

Zidane se smatra istinskim fudbalskim velikanom. Imao je 227 nastupa za Real uz postignutih 49 golova i 68 asistencija te je bio član čuvene generacije Galacticosa.

Tokom igračkih dana krasili su ga nevjerojatna fudbalska inteligencija i izvanredna vizija. Uspio je osvojiti i Zlatnu loptu 1998. godine kada je odveo Francusku na krov svijeta.

Između Zidanea i Guardiole je uvijek vladalo veliko poštovanje

Guardiola se u karijeri kao igrač tri puta susreo protiv Zidanea. Posebno se pamti duel za Eura 2000 kada je Francuska pobijedila Španiju sa 2:1, a Zizou je zabio iz slobodnjaka.

Kada je Zidane stupio u trenerske vode protiv Guardiolinog Manchester Cityja nije imao uspjeha pošto su Građani eliminisali Kraljeve u Ligi prvaka u sezoni 2019/2020.

Bivši igrač Juventusa je uvijek imao gospodski odnos prema španskom treneru pa nije propustio ni priliku da ga pohvali jedne prilike.

"Uvijek je pokazivao da je veliki trener. Prvo u Barceloni, zatim u Bayernu i sada u Cityju. Drugi možda mogu misliti drugačije, ali za mene je on najbolji", kazao je Zidane o Guardioli.

Španac je proteklih godina Cityju donio epitet evropskog velikana, a šlag na tortu je stigao prošle sezone osvajanjem trostruke krune uključujući i Ligu prvaka po prvi put u klupskoj historiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi