Apel Zinedinea Zidanea Real Madridu: "Dovedite ga što prije, dok nije potpisao za Liverpool!"

Francu je bio jasan

Apel Zinedinea Zidanea Real Madridu: "Dovedite ga što prije, dok nije potpisao za Liverpool!"

Admin Čaušević

Ikona Real Madrida i reprezentacije Francuske Zinedine Zidane rekao je Real Madridu da mora pobijediti u utrci za dovođenje mladog štopera Lenyja Yoroa kojeg silno želi i Liverpool.

Yoro se nameće kao jedna od glavnih tema ljetnog prijelaznog roka. Ovaj 18-godišnjak pokazao je dominante nastupe na poziciji centralnog defanzivca kako za Lille tako i za U21 selekciju Francuske.

O njemu se već govori kao budućem defanzivcu svjetske klase. Lille bi najdraže da zadrži velikog talenta, ali zbog ozbiljnih finansijskih problema neće imati previše izbora nego da ga prodaju.

Predsjednik Lillea Olivier Letang nedavno je priznao da zvjezdani duo Yoro i Jonathan David imaju džentlmenske dogovore da mogu ići u slučaju odgovarajuće ponuda.

Yoro izaziva interes većine najbogatijih klubova u Evropi. PSG želi ga zadržati u Francuskoj, iako će se suočiti s konkurencijom Real Madrida, Liverpoola i Manchester Uniteda.

U utorak ujutro stigla je vijest da će Yoro morati pričekati prelazak u Madrid jer španski velikan nije voljan prihvatiti cijenu između 50 i 60 miliona eura.

Oglasi

Ovo bi moglo dati nadu Liverpoolu, Manchster Unttedu i PSG-u u potjeri za francuskim čudom od djeteta te osigura zaista vrhunsko pojačanje.

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Španije Zidane je sastanak s predsjednikom kluba Florentinom Perezom i govorilo se upravo o Yoru.

Španci navode da je Zidane rekao Perezu da mora osigurati dolazak tinejdžera na Bernabeu jer se radi o jednom od najboljih mladih igrača na planeti i da reaguje što brže kako ne bi završio u Liverpoolu.

Zidane vjeruje da Yoro može odmah utjecati na igru Reala te bi u klubu kao što su Los Blancosi trebao dosegnuti svoj puni potencijal.

Izvještaji govore da Real ne želi dati više od 40 miliona za Yora. Iako ovo ne zadovoljava traženu cijenu Lillea Kraljevi smataju da su u jakoj poziciji jer Yoro namjerava da im se pridruži.

Oglasi

Osim toga, Zidane bi mogao inicirati kontakt s defanzivcem i nagovoriti ga da završi transfer u Real Madrid.

Na Yora gledaju kao zamjenu u zadnjoj liniji Reala za Nacha. Ovaj 34-godišnji Španac službeno je napustio RealMadrid i spreman je pridružiti se Al-Qadsiahu u Saudijskoj Arabiji.

U Liverpoolu bi sigurno bili razočarani ukoliko Yoro ne završi na Anfield Roadu pogotovo ako Madrid pobijedi u utrci za transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi glavni trener Redsa Arne Slot vjeruje da Yoro ima sve atribute potrebne da postane savršeni dugoročni nasljednik Virgila van Dijka.

Ali kako se Yoro približava velikom transfer u Real Liverpool mora početi tražiti alternatie. Neka imena koja se spominju su Willian Pacho, Goncalo Inacio ili Murillo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi