Ni Benzema, ni Lewandowski: Kada se on pojavio u Parizu na dodjeli Zlatne lopte, nastao je haos

Navijači ga obožavaju

Ni Benzema, ni Lewandowski: Kada se on pojavio u Parizu na dodjeli Zlatne lopte, nastao je haos

Edmir Škorić

Gala dodjela Zlatne lopte okuplja najveće zvijezde svjetskog fudbala.

U Parizu će večeras biti poznat dobitnik najnovije Zlatne lopte, a po svemu sudeći će nagrada pripasti napadaču Real Madrida Karimu Benzemi.

On i Robert Lewandowski bili su glavni kandidati, a treće mjesto navodno je iza Francuza i Poljaka pripalo Senegalcu Sadiju Maneu iz Bayerna.

No, najveća zvijezda večeras, barem po navijačima, bio je legendarni Zinedine Zidane. Kada je nekadašnji reprezentativac Francuske i bivši trener Real Madrida naišao, nastala je velika buka, skandiralo se njegovo ime...

Ispred pozorišta u kojem će se održati svečana ceremonija okupio se veliki broj navijača kako bi vidjeli uživo neke najveće fudbalere današnjice, ali najbolje je prošao nekadašnji veznjak Real Madrida i Juventusa.

Zidane je bio pobjednik ovog izbora davne 1998. godine kada je s Francuskom postao prvak svijeta.

Oglasi

Navijači su imali telefone u rukama i slikali Francuza. On je, kao zaplašen, pozdravljao druge ljude dok nije ušao. Prethodno je ipak uspio dati kratki intervju.

"Ako Karim Benzema pobijedi, to će biti zasluženo", rekao je Zidane. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zidane je veoma uspješan u trenerskoj karijeri. Osvojio je La Ligu dva puta, a Ligu prvaka čak tri puta, jednom Superkup Evrope i dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo. Sve to s Realom.

Kao igrač je osvajao Intertoto kup s Bordeauxom, a s Juveom dva puta Seriju A, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup, igrao dva finala Lige prvaka... U dresu Reala titula Španije 2003. godine i Liga prvaka u sezoni 2001/02.

Top Komentari

Klicko
Prosjek igrač prosjek trener
0 3
Adrian
Veliki Zizu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi