Živ je i još uvijek je majstor: Fantastičan slobodnjak Pata!

Golčina nekadašnjeg fudbalera Milana

Živ je i još uvijek je majstor: Fantastičan slobodnjak Pata!

Alexandre Pato, nekadašnji wunderkind Milana, je odavno zaboravljen među većinom ljubitelja fudbala širom Evrope. Ipak, on nikada nije zaboravio igrati fudbal.

Ovaj 28-godišnji Brazilac danas igra u kineskom Tianjin Quanjianu zajedno sa Belgijancem Witselom, a danas je oduševio sve golčinom iz slobodnog udarca.

Pato je uspio ublažiti tažak poraz (4:1) svoje ekipe zaista fantastično izvedenim slobodnim udarcem. Njegov šut je bio takav da je lopta u potpunosti zaobišla živi zid prije nego što se "vratila" u gol.

Inače, Pato je bio proglašen najvećom nadom svjetskog fudbala daleke 2007. godine, a te godine je iz brazilskog Internacionala za oko 24 miliona eura i stigao u Milan.

Ipak, nakon odličnog početka karijere u Milanu pao je u drugi plan, pa je bio primoran vratiti se u domovinnu gdje je igrao za Corinthians i Sao Paolo prije nego što je na zimu 2016. godine stigao na posudbu u Chelsea. Ljeta 2016. godine ga je Corinthians prodao Villarrealu, a on je u januaru 2017. godine dres Žute podmornice zamijenio onime svog današnjeg kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi