Život je čudo: Od HNL-a do madridskog velikana!

Nestorovski ima ponudu Atletica

Život je čudo: Od HNL-a do madridskog velikana!

Midhat Šljivak

Makedonski napadač Ilija Nestorovski mogao bi već na ljeto napustiti ekipu Palerma.

Ovaj 27-godišnji fudbaler koji je prošlog ljeta stigao iz hrvatskog prvoligaša Intera iz Zaprešića, mogao bi karijeru nastaviti u madridskom velikanu Atleticu.

Kako navode italijanski mediji, Nestorovski je na privukao veliku pažnju nastupima za Palermo, a najviše interesa pokazuju Jorgandžije koje ovog fudbalera žele dovesti u svoje redovie.

Veliku zaradu bi sicilijanski tim mogao imati na Makedoncu. On je iz Intera stigao za samo 500.000 eura, a mogao bi biti prodat za čak 15 miliona eura.

Pored Atletica, interes za sjajnog napadača pokazuje i Sevilla.

Nestorovski je zablistao u prvoj sezoni u Seriji A. U dosadašnjem dijelu sezone je postigao devet golova, a ima i tri asistencije, te je većinu bodova Palermo osvojio zahvaljujući njemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nakon samo jedne sezone mogao bi napustiti klub i karijeru nastaviti u Primeri.

Palermo je i ranije radio sjajne poslove kada su transferi u pitanju, a boje ovog tima su nosili igrači poput Paula Dybale, Edinsona Cavanija i mnogih drugih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi