Život je čudo, zar ne? Ranieriju bod protiv M'bora kao kuća

Stvari su se promijenile

Život je čudo, zar ne? Ranieriju bod protiv M'bora kao kuća

Edmir Škorić

Prošle sezone Claudio Ranieri i Leicester nisu mogli da se zadovolje bodom ni protiv najvećih, a ove sezone potpuno druga priča.

Leicester je ranije danas u sklopu 20. kola Premier lige gostovao Middlesbroughu, a meč je završen bez golova i to je rezultat koji je Ranierija izuzetno obradovao.

Mada je prošle godine prvak bivao razočaran ako bi remizirao i s daleko većim rivalima, danas je potpuno druga priča.

"Jako sam zadovoljan bodom, obzirom da smo došli ovdje uz želju da ne izgubimo. Dobro smo se branili, pokazali smo timski duh. Željeli smo i više, ali to je teško protiv ekipe kakva je Middlesbrough. No, važno je da smo bez poraza otvorili godinu. Jako sam sretan", rekao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester sljedeći meč igra protiv Evertona u FA Kupu u subotu, a onda slijedi duel s liderom Chelseajem na King Poweru. Ranierijev Leicester sada ima 21 bod i nalazi se na 14. mjestu, ali i dalje je bliže opasnoj zoni nego dijelu koji vodi u Evropu. Čini se da je ostala samo sjena od ekipe koja se prošle godine prošetala ligom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi