Život nije fer, Nijemci, zar ne?

Meksiko slavio

Život nije fer, Nijemci, zar ne?

Edmir Škorić

Meksiko je priredio veliku senzaciju, pa je jučer s 1:0 pobijedio selekciju Njemačke.

Velika pobjeda Meksika je glavna tema na Mundijalu jučer i danas. Meksikanci su uspjeli da sruše velikog favorita, koji je sada čak i u opasnosti od mogućeg ispadanja, što bi za ovu zemlju bilo ravno najvećoj katastrofi.

No, znate li šta je posebno zanimljivo u čitavoj ovoj priči? Sve ono što su pedantni Nijemci imali pod zabranjeno, Meksikanci su to radili i na kraju svega ih pobijedili.

Selektor Njemačke Joachim Loew je zabranio svojim igračima konzumiranje alkohola, seksualne odnose i društvene mreže tokom Mundijala. Nekako se u tom trenutku činilo i normalnim za takve mjere.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S druge strane, Meksikanci su radili sve što Nijemci nisu smjeli. Doduše, ne konkretno na SP-u, ali su nekoliko dana prije odlaska u Rusiju partijali uz velike količine alkohola i u društvu čak 30 prostitutki, što je kasnije zabilježeno i kamerom.

I ko bi rekao da će nakon svega Meksiko da dobije Njemačku?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti