Život poslije Chelseaja: "Vrijeme provodim gledajući TV"

Antonio Conte o vremenu u Chelseaju

Život poslije Chelseaja: "Vrijeme provodim gledajući TV"

E. Oštraković

Velika je razlika između nogometa u Engleskoj i Italiji, a tu razliku je možda i najbolje osjetio Antonio Conte.

On je odlučio da govori o svom vremenu provedenom u Chelseaju, te baš o toj razlici u svijetu nogometa.

"Još uvijek živim u Londonu, jer želimo da naša kćerka nauči Engleski. Provodim veći dio vremena gledajući utakmice na TV-u, kao i neke emisije", rekao je Conte te je dodao:

"Chelsea predstavlja važno poglavlje u mojoj karijeri, jer kao trener trebate iskustvo van svoje zemlje. Zadovoljan sam, jer smo osvojili Premier ligu", izjavio je bivši trener Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na pitanje o razlici između nogometa u italiji i Engleskoj on je rekao.

"Postoji mnogo razlika, ali jedna je glavna. Kada igrate u Italiji je dosta mirno prije utakmice, dok u Engleskoj čim sam rekao sastav odmah puste glasnu muziku. Nije bilo lako naviknuti se na to. Ako gledate utakmice u obje lige, primjetite da u Engleskoj pažnja nije toliko usmjerena na taktiku", završio je Conte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije