Antonio Conte jučer objavio povratak, a danas se zna i tim kojeg će voditi
Antonio Conte je nakon otkaza u Chelseaju odlučio da uzme odmor od godinu dana (Foto: EPA)

Odluka je već poznata

Antonio Conte jučer objavio povratak, a danas se zna i tim kojeg će voditi

M. Šljivak

Antonio Conte se vraća trenerskom poslu u narednoj sezoni.

Italijanski stručnjak objavio je jučer u programu jedne španske televizije kako se vraća poslu od juna, ali da još uvijek nije odlučio koju ponudu će prihvatiti.

"Još uvijek ne znam koju ponudu ću prihvatiti. Odabraću tim sa projektom koji mi je uvjerljiv", rekao je Conte.

Međutim, italijanski mediji danas otkrivaju kako će 50-godišnji stručnjak sjesti na klupu Intera. Tamo će zamijeniti Luciana Spallettija čijim učinkom vlasnici nisu zadovoljni i nadaju se da bi ih Conte mogao vratiti u vrh evropskog i italijanskog fudbala.

Pored Contea Nerazzurri će potpisati i Gabriela Orialia koji će imati ulogu tim-menadžera. On je taj posao obavljao 2010. godine kada je klub vodio Jose Mourinho, a sa Conteom je radio u selekciji Italije.

Conte se pored Intera povezivao još sa Milanom i Romom, ali će ove ekipe očigledno morati da potraže druga rješenja na klupi.

Podsjetimo, Conte je pred sam početak ove sezone dobio otkaz u Chelseaju, iako je godinu dana ranije ekipu odveo do šampionske titule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon otkaza se povezivao i sa preuzimanjem madridskog Reala, ali do dogovora nikad nije došlo, a 50-godišnji stručnjak se odlučio odmoriti od trenerskog posla.

U karijeri je pored Chelseja radio kao selektor Italije, a vodio je još Juventus, Sienu, Atalantu i Bari.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi