"Životi crnaca su važni ako se zovete Keita Balde, a ako ste privremeni radnik vaš život nije bitan"

Keita Balde se bori protiv predrasuda i siromaštva

"Životi crnaca su važni ako se zovete Keita Balde, a ako ste privremeni radnik vaš život nije bitan"

Edmir Škorić

Nogometaš Monaca Keita Balde nedavno je spasio 200 beskućnika u Lleidi iznajmivši im hotel na četiri mjeseca.

Keita inače nastupa za Senegal, ali je rođen u Gironi i prošao je školu Barcelone. U Senegalu često pomaže u raznim humanitarnim akcijama i pokazao je da zaista ima veliko srce.

Sada se brine o 200 beskućnika, mahom migranata iz Afrike koji se nalaze u Lleidi i koji su tokom pandemije koronavirusa ostali bez posla i smještaja.

Keita je otkrio ružnu pozadinu svega jer je priznao da je dobio čak 13 odbijenica od hotela u Lleidi. Oni su bili spremni da mu iznajme hotel, ali kada su čuli da se radi o migrantima iz Afrike svi su se predomislili.

"Životi crnaca su važni ako se zovete Keita Balde, ali ako ste privremeni radnik u Lleidi, vaš život nije važan", kazao je napadač Monaca.

"Osjetio sam da moram nešto učiniti, da moram pomoći. Kontaktirao sam te ljude. Ali nisam htio da govorim o tome, samo sam želio činjenice, htio sam biti anoniman, ali morao sam javno podići glas kako bi osvijestio društvo", poručuje.

"Spavali su na ulici, između kartona . Radili su po 13 sati dnevno po 25 eura. Moraju kupiti hranu, naći mjesto za spavanje ... Ne kradu od nikoga. U Španiji su nam potrebni radni ljudi na poljima da oberu voće. Trebaju nam. No, ako se ne ophodiš s onima koji rade dobro za tebe...", dodaoje Balde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši igrač Lazija i Intera imao je humanitarne akcije i ranije.

"Finansirao sam školu i džamiju u Senegalu, pomagao sam u pandemiji u Evropi. Volim biti takav. Od malih nogu sam takav. Dijelio sam opremu od Barcelone i kopačke koje mi je slao Nike po kvartu", zaključio je Keita.

Top Komentari

Matic
Ovi crnci su gori od nasih srba. Uvjek izigravaju zrtve a ustvari su stoka nevidjena.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi