Ziyech: Istina je da napuštam Ajax, ali ovdje imam još nedovršenog posla

Ide u Chelsea

Ziyech: Istina je da napuštam Ajax, ali ovdje imam još nedovršenog posla

Endin Čaušević

Chelsea je danas potvrdio da je dogovoren transfer Hakima Ziyecha koji će iz Ajaxa doći u londonski klub na kraju sezone.

Jučer su se pojavile špekulacije da će Ziyech na kraju sezone napustiti Ajax i potpisati za Chelsea, a danas je to potvrdio londonski klub. Plavci su saopštili da je transfer dogovoren, te da će Ajaxu platiti 40 miliona eura za ovog fudbalera.

Marokanac je još prošle sezone oduševio svojim igrama u dresu holandskog kluba i na ljeto je iznenadio sve odlukom da ostaje u Ajaxu. No, sada je shvatio da je došlo vrijeme za iskorak u karijeri.

"Drago mi je što sam u formi i što mogu uživati u Ajaxu ovih posljednjih nekoliko mjeseci. Dobio sam dosta lijepih poruka od vas i hvala vam na tome. Odlučio sam se na iskorak prema naprijed i istina je da idem, ali u Ajaxu imam još nedovršenog posla", poručio je Ziyech.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj 26-godišnji ofanzivac je u dresu Ajaxa odigrao 159 utakmica, te je uspio postići 48 golova i upisati impresivne 82 asistencije. Sigurno je da se od njega na Stamford Bridgeu mnogo očekuje, a da li će uspjeti opravdati očekivanja ostaje nam da vidimo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi