Trener Ajaxa potvrdio transfer Ziyecha: "Očekivali smo da će se to desiti"

Marokanac ide u Chelsea

Trener Ajaxa potvrdio transfer Ziyecha: "Očekivali smo da će se to desiti"

E. Čaušević

Engleski mediji objavili su danas da su Ajax i Chelsea postigli dogovor oko transfera Hakima Ziyecha koji će biti ozvaničen na kraju sezone.

Ziyech je nastupima u prošloj sezoni skrenuo pažnju mnogih klubova, ali je iznenadio sve kada je odlučio ostati u Ajaxu. No, čini se da je Marokanac shvatio da je vrijeme za iskorak u karijeri, te je prihvatio ponudu Chelseaja.

Engleski mediji objavili su danas da su Chelsea i Ajax dogovorili transfer ovog 26-godišnjeg ofanzivca i da će se on na kraju ove sezone priključiti londonskom klubu.

Da se tu nešto dešava potvrdio je i trener Ajaxa, Eric ten Hag, koji je otkrio da klubovi oko Ziyecha pregovaraju već neko vrijeme i da je to bilo očekivano da se desi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Ziyech u Chelseaju? Transfer se već spremao i očekivali smo da se desi. Očekivao sam ovo godinu ili dvije ranije i svaki put sam se čudio da je ostao. Sretni smo što će biti tu do kraja sezone", rekao je Ten Hag.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi