Ziyech je želja brojnih klubova, a na kraju bi mogao završiti na neočekivanoj destinaciji

Želi ga Leicester

Ziyech je želja brojnih klubova, a na kraju bi mogao završiti na neočekivanoj destinaciji

Jedna od prvih zvijezda Ajaxa i od najzaslužnijih fudbalera što se ova ekipa nalazi u polufinalu Lige prvaka svakako je Marokanac Hakim Ziyech.

Iako se sinoć napromašivao u Torinu, to nije uticalo na konačan rezultat susreta i njegova ekipa se plasirala u polufinale. Kako god ova sezona završila, Ziyech će moći da bira u kojem klubu će nastaviti karijeru.

Ukoliko se odluči da napusti Ajax, krilni fudbaler će moći da nastavi karijeru u mnogo jačoj ligi kao što je Serija A ili Premiership.

Italijanski mediji su nedavno prenijeli informaciju da se za njegove usluge interesuje Roma, a sada se u trku navodno uključio i Leicester City.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Prvak Engleske iz 2016. godine namjerava dovesti Marokanca ovog ljeta u svoje redove, a Ajax će tražiti najmanje 30 miliona funti na ime obeštećenja što ne bi trebao biti problem za Lisice.

Naravno, osim Rome i Leicestera, treba očekivati da će se i daleko bogatije i popularnije ekipe boriti za potpis ovog 26-godišnjeg fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi