Ziyecha svi žele dovesti, ali je Arsenal uradio nevjerovatnu stvar
Ziyech je trenutno najbliži Bayernu

Topnici nemaju namjeru dovesti Marokanca

Ziyecha svi žele dovesti, ali je Arsenal uradio nevjerovatnu stvar

S. Pašalić

Hakim Ziyech je jedan od igrača Ajaxa koji će ovog ljeta vrlo vjerovatno napustiti ovaj klub.

Marokanac je prošle sezone odigrao 49 utakmica za Ajax i postigao 21 gol i upisao 24 asistencije. To je bilo dovoljno da privuče pažnju nekoliko klubova širom Evrope.

Jedan od tih klubova je i Bayern koji traži zamjenu za Arjena Robena, ali je i engleski Arsenal želio dovesti igrača Ajaxa. Ipak, malo je poznato da je ovaj klub to mogao uraditi za samo 30 miliona funti. David Ornstein je otkrio ovu informaciju.

"Arsenal ga je analizirao i on nije igrač za kojeg će se ovaj klub boriti da ga dovede"

"Mislim da bi on želio doći u Arsenal. Ajax bi ga vjerovatno prodao za 30 miliona funti, ali to nije Arsenalova politika", rekao je Ornstein.

On je također dodao da su se Mario Lemina iz Southamptona i Malcom iz Barcelone povezivali sa Arsenalom, ali transfer koji je najizgledniji je onaj Williama Salibe iz St. Etiennea.

Nakon što je postao tragičar, ne želi više igrati za reprezentaciju

Ziyech je u 96. minuti iz penala mogao Maroku donijeti pobjedu nad Beninom u osminifinala Afričkog kupa nacija, ali je postao tragičar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ziyech je pogodio stativu, a zatim su uslijedili produžetci i na kraju penali, a Benin je na kraju uspio proći u četvrtfinale.

Sada se pojavila informacija prema kojoj izvori bliski Nogometnom savezu Maroka tvrde da se Hakim Ziyech nakon ispadanja od Benina oprostio od reprezentacije i da će odbiti pozive Nogometnog saveza u narednom periodu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Kakav Bayern, bayern ce dovest Sanea
0 0
Romanus
Navikli smo mi na politiku arsenala, standardica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi