Ajax potvrdio: Matthijs de Ligt čeka transfer!

Kapiten Kopljanika prelazi u Juventus

Ajax potvrdio: Matthijs de Ligt čeka transfer! · Udarna vijest

Matthijs de Ligt nije u trening kampu Ajaxa jer čeka mogući transfer - najvjerovatnije u Juventus.

Još od ranije se špekulisalo da sjajni mladi štoper neće danas krenuti put Austrije sa ostatkom ekipe, a zvanična stranica holandskog šampiona je sada dala odogovor na pitanja o razlozima za De Ligtovo odsustvo.

"Matthijs de Ligt čeka potencijalni transfer, neće putovati sa ekipom", poručili su iz Ajaxa.

Ovakve informacije stižu nedugo nakon što su brojni holandski i italijanski mediji (De Telegraaf, Sky Sport Italia...) saopštili da je Juventus postigao dogovor sa Ajaxom o transferu Matthijsa de Ligta vrijednom 70 miliona eura.

Očekuje se da će De Ligt u sljedećih 48 sati stići u Torino gdje će proći ljekarske preglede, a zatim i potpisati ugovor sa Juventusom.

Navodno će De Ligt, koji će uskoro napuniti 20 godina, u Juventusu po sezoni zarađivati do 12 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi