Žižović: I kada dominiraš možeš da izgubiš, zato je fudbal najzanimljiviji

Trener Zrinjskog nakon duela sa GOŠK-om

Žižović: I kada dominiraš možeš da izgubiš, zato je fudbal najzanimljiviji

HŠK Zrinjski je večeras u Gabeli odigrao prijateljski meč sa domaćim GOŠK-om i upisao trijumf rezultatom 1:2.

"Danas smo bili možda i tečniji nego do sada, pogotovo u drugom poluvremenu, ali moramo znati i da je GOŠK mijenjao u tom periodu, a taj dio utakmice smo izgubili, tako da vidite da je zato fudbal najzanimljiviji - kada dominiraš može da izgubiš", izjavio je Žižović, pa nastavio:

"Zato moramo biti koncentrisani, mi to danas nismo bili u jednoj situaciji, nesporazum naše zadnje linije. Iako smo puno promašli, pogotovo u drugom poluvremenu... Imamo dosta prostora za popraviti se i nadam se da će to izgledati kako treba u prvenstvu".

Mladi Anes Mašić je "bljesnuo" danas, postigao je oba gola.

"Radi se o mladom, kvalitetnom i vrlo talentovanom igraču. Vidjećemo koliko će dobiti prostora kod nas, da li će to biti ovdje ili u nekom drugom klubu. Uglavnom, pratimo njegov razvoj i apsolutno znamo o kakvom igraču se radi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je u nedjelju trebao odigrati prijateljski meč sa Sarajevom, ipak došlo je do promjene, pa će Plemići odmjeriti snage sa Čapljinom.

"Jeste, Sarajevo nam je otkazalo u posljednjem momentu, međutim gostovaće nam Čapljina u Mostaru. Nadam se da će nam svi igrači biti na raspolaganju, odnosno da ćemo imati malo više igrača u nekom boljem ritmu. Tu mislim na povrijeđene igrače i rekonvalescente koji se nalaze u nekoj fazi treninga koji još nije dovoljan za neke takmičarske utakmice."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ForzaZrinja
Mašića pratite, a panj Kunić će igrati?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi