Žižović: Sada nemamo izbora nego ići u Banjaluku na pobjedu

Zrinjskom samo bod protiv Radnika

Žižović: Sada nemamo izbora nego ići u Banjaluku na pobjedu

E. Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Zrinjskog večeras su osvojili samo bod protiv Radnika (0:0) u utakmici 3. kola Premijer lige.

Nakon poraza od Veleža očekivalo se da se igrači Zrinjskog iskupe svojim navijačima, ali su i večeras zakazali. Meč u Mostaru završen je bez golova iako je bilo dobrih prilika na obje strane.

"Rezultat nas aposlutno nezadovoljava. Željeli smo maksimalno pobjedu, ali nismo uspjeli. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i falio je gol. Iz sijaset opasnih situacija falio je samo gol. U drugom poluvremenu pokušali smo da napadnemo, nismo puno stvorili prilika, možda dvije-tri. No, poremetila nas je i neugodna povreda Bilbije gdje smo izgubili na kreatrivnosti. Po meni, bili smo bliži pobjedi i možda je zaslužili, ali jednostavno tako to ide u fudbalu kada to očekuješ i maksimalno želiš to nekad i ne ide. Čestitam Radniku na osvojenom bodu, došli su da se brane i u tome su uspjeli. Mi se okrećemo dalje i meču u Banjaluci gdje moramo nadoknaditi ove propuštene bodove iz prva tri kola", rekao je Žižović.

Osvrnuo se i na izmjene koje je večeras napravio.

"Bili smo prisiljeni da izvedemo Nemanju, nismo očekivali da će to biti. Imali smo i u tim promjenama nekoliko igrača koji nisu bili na nivu. Izmjene nam nisu donijele ništa specijalno i ne možemo time biti zadovoljni. Jednostavno kada ganjate rezultat i želite svim silama da kreirate nešto, pojavili su se problemi kod Stojkića kod zamora iako je on bio raspoložen. Ostale igrače koji smo mijenjali nisu bili u ritmu i to je to. Okrećemo se dalje prvenstvu, neočekivano je teška situacija, ali se moramo okrenuti radu jer samo tako možemo izaći iz ove vrlo neprijatne i nepredviđene situacije".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjaluka je nezgodan teren za "vađenje"?

"Svaki je nezgodan. Pogotovo u ovoj ligi koja je podjednaka, nemamo drugog izbora nego ići na pobjedu. Borac respektujemo i sutra se okrećemo toj utakmici", dodao je trener Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SilverTownBoys1333
A da si danas uzeo tri boda u Banja Luku bi isao po poraz?
13 0
starmac
Ti si već bivši.Samo ti neznaš.Čim iz Banja luke kofere u ruke i ideš.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi