Nije stigao ni da trepne: Ibrahimović je s leđa napao Gattusa, dobio je šaku u lice

Zlatan se samo uhvatio za nos

Nije stigao ni da trepne: Ibrahimović je s leđa napao Gattusa, dobio je šaku u lice

A. Čaušević

Gennaro Gattuso je već nekoliko godina u fudbalskoj penziji, a uskoro isto čeka i Zlatana Ibrahimovića. 

Gattuso i Ibrahimović su jedno vrijeme bili saigrači u Milanu, ali isto tako su imali mnogo duela dok je Šveđanin bh. korijena igrao za druge klubove kao što su Juventus, Inter i Ajax.

Italijana je na terenu uvijek krasila ratobornost i požrtvovanost i nije se suzdržavao da pokaže zube svakom rivalu, nebitno ko je bio na drugoj strani.

Imao je popularni Rino tokom karijere mnogo incidenata. Jedna od upečatljivijih scena je svakako i bila ona kada je u duelu Lige prvaka za vrat uhvatio pomoćnog trenera Tottenhama Joea Jordana.

Photos of Football on Twitter: "Zlatan Ibrahimovic & Paolo Maldini...  #football #Ajax #ACMilan #throwback https://t.co/sseXRqgBCG" / Twitter

Kada je Zlatan bio na samom početku karijere, Gattuso je tada već bio izgrađen igrač. Iako mlad i neiskusan Ibra je već tada pokazivao da će biti neustrašiv.

Oglasi

Prvi put su se "upoznali" u susretima Lige prvaka između Milana i Ajaxa. Ne jednom od sureta igranom u septembru 2003. godine imali su i žestok duel u finišu susreta.

Ibrahimović je tada s leđa pokušao da uzme loptu Gattusu, ali je faulirao agresivnog veznjaka. Uslijedila je šokantna reakcija.

Gattuso je žestoko šakom u lice udario Zlatana koji se odmah uhvatio za nos i čučno je na koljena. Bio je to brutalan udarac.

Bivši sudija Lubos Mihel je tadašnjem veznjaku Milana odmah pokazao crveni karton. Italijan je čak i protestvovao smatrajući da je isključenje previše.

Na prethodnim duelima Ajaxa i Milana Ibra je svojim driblinzima do ludila dovodio vezni red Rossonera pa je možda i odatle stigla ogromna želja za osvetom.

Oglasi

Kada je 2010. godine Ibrahimović stigao u Milan postao je veliki prijatelj s Gattusom. Dobro je poznata scena kako je Ibra bivšeg člana Azzurra jedne prilike bacio u smeće.

"Jednom je Gattuso odlučio da dosađuje Ibrahimoviću tokom cijelog treninra. Provocirao ga je, ali Zlatan ne bi rekao ni riječ, barem se tako činilo", otkrio je Thiago Silva te nastavio:

"Dvojica su se srela na putu ka svlačionici, tada je Ibrahimović zgrabio Gattusa i bacio ga u kantu za smeće. Nismo vjerovali svojim očima, pogotovo kad smo vidjeli Gennarov izraz lica. Cijelu sedmicu sam se smijao."

Da jako cijeni Ibrahimovića Gattuso koji je trenutno bez angažamana je potvrdio i nedavnom izjavom kazavši da je Šveđanin bh. korijena trenutno bolji igrač nego što je bio prije 10-ak godina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Čauš ,ovu svastiku babi u spavacu okaci.
3 0
Ajax11
Vidi svastike,što vi ovde postavljate boze dragi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti