"Nije egoizam, ali najbolji sam igrač kojeg ste ikad gledali"
Foto - EPA

Zlatan Ibrahimović o boravku u MLS-u

"Nije egoizam, ali najbolji sam igrač kojeg ste ikad gledali"

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović smatra kako je najbolji fudbaler koji se ikada pojavio na terenu američke MLS lige.

Šveđanin je 2018. godine stigao u LA Galaxy, gdje je proveo dvije godine, te je igrao zaista odličan fudbal uz brojne sjajne poteze koji su oduševljavali sve.

Zlatan je u razgovoru za ESPN istakao kako je zahvalan MLS-u što je bio tamo jer ga je ova liga vratila u život nakon teške povrede koljena.

"Zahvalan sam MLS-u jer me je vratio u život. Ipak, problem je što sam bio isuviše živ. Bio sam suviše dobar za sve ostale i to sam stalno pokazivao. Najbolji sam koji je ikad zaigrao u MLS-u. Nije ovo egoizam, ovo je istina", rekao je Zlatan Ibrahimović za ESPN i nastavlja:

"Uživao sam i dobro sam se zabavljao. Sviđa mi se način na koji sve tamo funkcioniše. Igranje u MLS-u je bio najbolji način da se vratim nakon povrede. Došao sam u najbolju formu ikad. Ponosan sam što sam igrao tamo. Pričali su mi da su stadioni bili prazni, da ne idem tamo, ali nije bilo praznih mjesta kada sam ja igrao. Sve je bilo puno", poručio je Zlatan.

Spreman je da se jednog dana vrati, ali u nekoj novoj ulozi.

"Nikad se ne zna. Možda se jednog dana vratim. Možda da im pokažem šta je pravi fudbal. Možda se vratim i osnujem vlastiti tim", poručio je Zlatan.

Ibra je u dresu tima iz Los Angelesa odigrao 58 utakmica i postigao je 53 gola.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...moj cigo,nisi ti ni u top 100 koje smo gledali.
4 5
user1647189634
Jedan je Zlatan
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi