Masovni napad na Zlatana u tunelu San Sira: "Slušaj, ti si dvadest prvi, malo si zakasnio..."

Šerif Ibra ponovo u akciji

Masovni napad na Zlatana u tunelu San Sira: "Slušaj, ti si dvadest prvi, malo si zakasnio..."

A. Čaušević

Da je Zlatan Ibrahimović sklon incidentima nije ništa strano, štaviše tokom cijele karijere se nalazio u kontroverznim situacijama. 

U svojoj drugoj biografskoj knjizi pod nazivom Adrenalina Ibrahimović je opisao detalje svađe kada je praktično postrojio cijeli protivnički tim.

Bilo je to prošle sezone poslije meča u duelu protiv Lazija kada je kako je sam naveo Šerif Ibra upotpunio svoju misiju.

"Milano-Lazio, 12. septembar 2021. Vodimo 2:0, ja štitim loptu i, odmah nakon što sam dodao saigraču, Lucas Leiva snažno me napada s leđa.

"Instinktivno sam ga uhvatio za vrat, jer sam zabrinut. Upravo sam se vratio nakon četiri mjeseca oporavka zbog povrede koljena i ne želim se ponovno povrijediti. Ali to je samo na sekundu ili dvije."

"Odmah sam sam ga pustio. Francesco Acerbi se pojavljuje i počinje se ponašati oštro. ‘Hoćeš li i ti mene udariti?’ ‘O čemu, dođavola, pričaš? Tvoj prijatelj je taj koji me udario', odgovaram. ‘Zašto ne kažete svojim saigračima da se smire, a onda se vratite i razgovarajte sa mnom’.

Oglasi

"Opušten sam, i zapravo se smijem i šalim s njihovim napadačem Pedrom, i grlimo se. Ali oko nas je pravi haos. Trener Lazija, Maurizio Sarri, dolazi do mene i viče: 'Ibra, imam 60 godina'. Taj tip mi mora pokazati poštovanje! Ne može tako grubo gestikulirati prema meni!’

“Izvini, ali ne znam o čemu govoriš. Što se dogodilo? O kome govoriš?’ ‘Alexis Saelemaekers’, odgovara. ‘Što ti je napravio?’, pitam. 'Podignuo je dva prsta jedne ruke, koliko je Milan postigao golova'. 'To nije u redu. Čekaj, pusti me da razgovaram s njim’.

"Morao sam saslušati Alexisinu verziju. Ne mogu se jednostavno zadovoljiti jednom stranom priče. Jesu li u pravu ili ne, uvijek branim svoje saigrače. Saelemaekers mi je rekao da ga je Sarri nazvao 's**nim Francuzom', a on je jednostavno pokazao na semafor s rezultatom utakmice. Nijedno nije prihvatljivo.”

Nastavio je: "Idemo u tunel koji vodi do svlačionica. Dolazi sportski direktor Lazija, Igli Tare. U dobrim sam odnosima s njim. Kao i njihov golman, Pepe Reina, koji želi razgovarati s Alexisom.

"Zaustavljam ga. ‘Slušaj, Pepe. Vas dvadesetorica su ga već napala. Ti si dvadeset prvi. Mali si zakasnio. Dečko razumije. Sad ću razgovarati s vašim trenerom. On je taj koji me je došao tražiti'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Reina uzvraća: ‘Što misliš ko si ti?’ Pogrešno pitanje: jedna od rečenica koja mi stvarno ide na živce. 'Ne mislim da sam bilo ko poseban. Ali što dođavola želiš, Reina?'

“On se smiruje. U svakom slučaju, vodim Saelemaekersa da razgovara sa Sarrijem, kako bi oni to mogli riješiti između sebe. Razgovaraju i Alexis se izvinjava. Mir vlada - sve je sređeno. Šerif Ibra, novi mirotvorac, završio je svoju misiju.", naveo je Zlatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi