Tužno je ono što se dešava Ibrahimoviću i tek sada je svjestan kakvu grešku je napravio

Muku muči s oporavkom od povrede

Tužno je ono što se dešava Ibrahimoviću i tek sada je svjestan kakvu grešku je napravio

E. Čaušević

Iskusni napadač Zlatan Ibrahimović još uvijek ove sezone nije odigrao ni minute u dresu Milana jer je ljetos operisao koljeno, ali prema prognozama trebao se vratiti početkom ove godine na teren. No, oporavak baš ne ide prema planu, te je Ibra jutros dobio nove loše vijesti.

Ibrahimović ima s Milanom ugovor do kraja ove sezone koji je produžio prošlog ljeta nakon što je s Rossonerima uspio da osvoji Scudetto.

Međutim, ubrzo nakon toga Ibrahimović se odlučio na operaciju koljena jer je imao nezgodnu povredu koja mu je stvarala dosta problema. Već tada je bilo jasno da će Ibra van terena biti do kraja 2022. godine, ali prognoze su govorile da će se u januaru ove godine vratiti na teren.

Iako je počeo sa samostalnim treninzima još prije nekoliko mjeseci čini se da Ibrahimovićem oporavak ne ide onako kako je on zamislio.

Došlo je do novih problema koji su odgodili njegov povratak na teren, a čak ga je Stefano Pioli izostavio sa spiska igrača koji konkurišu za Ligu prvaka i kako stvari stoje Ibrahimović se ove sezone i neće previše naigrati.

Mnogi su smatrali da je Šveđanin još ljetos trebao objaviti kraj karijere jer je povreda koju je imao dosta ozbiljna, ali on nije htio da ode sa scene na takav način i odlučio je da i ove sezone bude u rosteru Milana iako je već sada jasno da neće igrati ni približno koliko se očekivalo.

Oglasi

Bilo je špekulacija da bi se Ibrahimović ove sedmice konačno mogao naći u konkurenciji za meč Serije A koji Milan očekuje već u petak kada će na San Siru dočekati Torino, no već sada je jasno da od toga nema ništa.

Ibrahimović je trenirao s ostatkom ekipe u prethodnom periodu i kada se očekivalo da dobije zeleno svjetlo za povratak na teren došao je novi hladan tuš.

Šveđanin se prema pisanju italijanskih medija ponovo požalio na povredu koljena i jasno je da još uvijek nije 100% spreman, te će njegov povratak na teren još jednom biti odgođen čime se Ibrina noćna mora nastavlja.

Ibrahimović je danas trenirao odvojeno od ekipe s dosta slabijim intenzitetom, a većinu treninga proveo je u klupskoj teretani. Na kraju bi se Ibrahimović mogao vratiti na teren tek u finišu sezone što sigurno nije očekivao da će se desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Smatralo se da će Ibra biti maksimalno spreman za početak drugog dijela sezone, no ispostavilo se da je to daleko od tačnog. Na kraju čini da svi savjeti i preporuke koje je imao ljetos da ide u penziju i nisu toliko loše jer je jasno da je ova sezona za njega u potpunosti izgubljena.

Ipak, sigurno je da Ibrahimović neće odustati i da će odigrati barem jednu utakmicu u ovoj sezoni ukoliko to ikako bude mogao. No, odlazak u penziju je čini se neizbježan narednog ljeta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pretuzna prica. Rasplakali ste nas
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi