Zlatan kivan na Džeku! Za sve je kriva jedna rečenica, Ibra povukao i osvetnički potez, ali uzalud

Nije urodilo plodom

Zlatan kivan na Džeku! Za sve je kriva jedna rečenica, Ibra povukao i osvetnički potez, ali uzalud

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović i Edin Džeko nikad nisu zaigarli zajedno. Da je bilo malo više sreće, ali i mudrosti tadašnjih čelnika NFSBiH na čelu sa direktorom Ahmedom Pašalićem mogli su predvoditi napad popularnih Zmajeva. 

Džeko i Ibra već godinama vode bitku na terenima Serije A. Ranije dok je Dijamant nastupao za Romu, a u posljednje dvije sezone otkako nastupa za Inter.

Šveđanina bh. korijena već neko vrijeme nema na terenu zbog povrede koljene. Propustio je sve derbije ove sezone. Od tri međusobna duela posljednja dva su pripala Nerazzurrima.

Inter je prvo razbio Milan u Superkupu sa 3:0 kada je jedan od strijelaca bio i Džeko, dok je u nedjelju stigla i minamalna pobjeda golom Lautara Martineza.

Ibrahimović je navodno zalijepio Džekine riječi u svlačionicu Rossonera; Montaža: Fanpage.it

Nakon pobjede u Rijadu Džeko je između ostalog kazao kako prilikom proslave treba poštovati protivnika, nešto što je očigledno zapamtio Ibrahimović.

Naime, iskusni italijanski novinar Luca Serafini koji je inače veliki navijač Milana govorio je o dešavanjima u svlačionici Rossonera.

Oglasi

Poznato je da Ibrahimović u svlačionici ima status vođe i jedan od zadataka mu je da mentalno podigne ekipu kada je to potrebno.

Serefini je otkrio kako je Ibrahimović iskoristio jednu od Džekinih rečenica poslije Super kupa s ciljem da podigne ekipu i da u narednom derbiju bude servirana osveta.

@milanpersempre_1899 Secondo Serafini a Milanello sarebbero state appese le frasi di Çalhanoğlu e compagni dopo la vittoria della Supercoppa #football #milan #serafini #intermilan ♬ suono originale - Rares_Iacob

Međutim, taj "pencilin" nije djelovao pošto su Rossoneri bili zaista očajni u nedjeljnom derbiju i na kraju mogu biti zadovoljni što su primili samo jedan gol.

"Kada se pobjeđuje treba slaviti, ali i poštovati protivnika. Mi smo to uradili na ispravan način", Džekina je rečenica koju je navodno Ibra zalijepio u svlačionici Rossonera.

Šveđanin bh. korijena je saigrače pokušao motivisati i riječima njihovog bivšeg kolege Hakana Calhanogula s kojim legendarni napadač već duže vrijeme vodi verbalni rat.

Oglasi

"Ja sam radije šutio, bilo mi je previše bolno gledati stvari koje nisam očekivao, zato smo ih sada pojeli. Pobijedili smo ih 3:0, pojeli smo i brzo poslali kući", bile su riječi turskog veznjaka.

"Bilo nam je puno stalo, usta su nam još gorka zbog prošlogodinjšeg slavlja Milana. Svima njima smo pokazali našu ljutnju koju smo nosili u sebi", rečenica je defanzivca Bastonija.

Ibrahimović je navodno nakon poraza u Rijadu dobro zapamtio ove tri izjave, dao ih je okačiti u svlačionicu čekajući naredni derbi i osvetu. Ipak, njegova "osvetnička" ideja je bila uzaludna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin i Zlatan su godinama mogli predvoditi napad reprezentacije BiH, ali presudio je manjak interesa da se tadašnji napadač Malmea angažuje u A reprezentaciju.

Do sada je po kuloarima kružilo mnogo verzija zašto Zlatan nije nikad obukao dres nacionalnog tima. Jedna od onih je i ona da je navodno Zlatanovom ocu Šefiku tražen određena svota novca kako bi dobio poziv. Bilo je to u vrijeme kada je direktor reperezentacije bio Ahmed Pašalić.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
sa ocem Šefikom je pokucao na vrata NFSBiH, a poručeno mu je: “Imamo mi takvih koliko hoćeš”, a ono što je manje poznato jeste da je Šefik Ibrahimović ostao uporan, pa je Zlatana dva puta pokušao ‘uvaliti’ u dres BiH. Bilo je to 1997. godine, predsjednik NFS BiH bio je Jusuf Pušina, a selektor Fuad Muzurović. Ibrahimoviću je bilo 16 godina. “Pričao sam sa ljudima iz Saveza, sa Jusufom Pušinom sam imao korektan odnos. Insistirao sam da pozovu Zlatana, na što su mi rekli ‘ma imamo mi takvih koliko hoćeš’. Pogodilo me to, nisam više zvao. Šveđani su u njemu vidjeli svjetskog napadača, a ja sam to znao od kako je Zalatan počeo igrati fudbal. Neću reći ime trenera koji nas je odbio – neka ide njemu na čast”, ispričao je jednom prilikom Šefik Ibrahimović.
9 1
vedin
Bravo. Onaj ko želi igrati za državu koju voli ništa ga ne može spriječiti. I to da su mu tražili pare je laž. Čitao sam davno izjavu nekog našeg lika u Švedskoj da je još dok je Zlatan bio i mlađi kontaktirao njegovog oca da izra z BiH, ali je njegov otac rekao da nije još vrijeme da igra za BiH. A sam zlatan nikada nije pokazao neku želju. Imaš mnoge primjere gdje su naši igrači mogli nastupati za mnogo kvalitetnije reprezentacij, ali su izabrali BiH.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi