Zlatan Ibrahimović potvrdio da ima ponudu za nastavak karijere
Zlatan Ibrahimović nema namjeru da se povuče iako su mu 42 godine (Foto: EPA)

Napušta Milan, ali ne završava karijeru

Zlatan Ibrahimović potvrdio da ima ponudu za nastavak karijere

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović (41) nakon ove sezone napušta AC Milan, ali karijera čudesnog Šveđanina će se nastaviti. On je potvrdio kako ima ponudu Monze i u ovom klubu bi mogao nastaviti karijeru.

Zlatan Ibrahimović (41) nakon tri godine napušta AC Milan. Legendarni napadač nije dobio novi ugovor u timu sa San Sira, a razlog su njegove godine te konstantni problemi s povredama.

Ipak, iako će u oktobru proslaviti 42. rođendan, Zlatan nema namjeru prekinuti karijeru. Željan je fudbala i potvrdio je kako mu je ekipa Monze ponudila ugovor.

"Monza mi je rekla da ima spreman ugovor za mene. Ali, trenutno sam igrač Milana i ponosan sam na to", rekao je Zlatan i još je jednom saopštio kako nema namjeru da se povuče.

"Ne vjerujem da ću se povući na kraju sezone. Znam da moram naći dobar balans za budućnost", poruka je legendarnog napadača.

Ibrahimović je zbog teške povrede koljena propustio većinu ove sezone. Nastupio je u samo četiri susreta i postigao je jedan gol.

Oglasi

Ovo je Ibri bio drugi boravak među Rossonerima. Odigrao je za tri i po godine 78 utakmica i postigao je 37 golova. U prvom mandatu od 2010. do 2012. godine je u 85 mečeva zabio 56 golova.

Prepustio tron mlađem, jačem i boljem - Zlatan 'krunisao' novog superstara

Zlatan Ibrahimović po okončanju ove sezone napušta AC Milan. Klub je odlučio da ne nastavi saradnju s 41-godišnjim napadačem, ali moglo bi se desiti da on nastavi karijeru i nakon ove sezone.

Dok su najbolji dani daleko iza čudesnog Šveđanina, ulogu najboljeg napadača svijeta preuzima Erling Haaland. Norvežanin je nevjerovatan u dresu Manchester Cityja i ruši apsolutno sve rekorde.

Oduševio je Haaland i Zlatana. Ibrahimović ga hvali i predao mu je krunu najboljeg napadača svijeta.

"Krunisao sam Haalanda kao novog superstara", rekao je Zlatan Ibrahimović i nastavlja s pohvalama na račun norveškog napadača.

Oglasi

"Volim njegov stil igre, a naročito mi se sviđa ono što govori. Ono što kaže to i napravi. Takvi bi svi fudbaleri trebali biti. To mi se veoma dopada", istakao je Zlatan Ibrahimović.

Fenomenalni Norvežanin je nezaustavljiv u dresu Građana iz Manchestera. Ove sezone je nastupio u 51 utakmici i ima nevjerovatan učinak od 52 postignuta gola i devet asistencija.

City je na dobro putu da osvoji trostruku krunu. Već su odbranili naslov prvaka, igrat će finale Lige prvaka protiv Intera gdje su ogromni favoriti, a igrat će i finale FA Kupa protiv gradskog rivala Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prilika je to da Haaland dodatno pojača statistiku do kraja sezone u kojoj je proglašen za najboljeg fudbalera Premier lige Engleske.

Ovakvi nastupi i brojni trofeji vjerovatno će mu donijeti visok plasman u borbi za Zlatnu loptu koja bi realno trebala pripasti njemu. Niko ove sezone nije bio bolji.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Povuci se na svoje ostrvo sto si onomad kupio u Svedskoj i ne hlupetaj vise.
2 0
Miha123
Druze idi u penziju vise dzaba se hoces dokazati 41 god imas sta trazis vise pa daj pusti mladima nek igraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi