Stigao je najteži mogući trenutak - Svijet bruji o oproštajnoj poruci Zlatana Ibrahimovića
Zlatan Ibrahimović je nakon 24 godine profesionalnog fudbala okončao karijeru (Foto: EPA)

Oproštaj legende

Stigao je najteži mogući trenutak - Svijet bruji o oproštajnoj poruci Zlatana Ibrahimovića

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović okončao je fudbalsku karijeru na kraju ove sezone. Imao je Ibra želju još da igra, ali povrede su ga zaustavile i u 42. godini života je odlučio okačiti kopačke o klin. On je danas na Instagramu objavio oproštajnu poruku od fudbala i privukao je veliku pažnju.

Zlatan Ibrahimović nakon dvije i po decenije vrhunskog nivoa fudbala odlazi u zasluženu penziju. Legendarni Šveđanin okončao je karijeru u dresu Milana, a danas se zvanično oprostio od klubova u kojima je igrao i svojih navijača.

Ibrahimović je na Instagramu objavio emotivnu poruku u kojoj je zahvalio svima s kojima je radio. Poseban oproštaj imao je od pokojnog agenta Mina Raiole.

"Počelo je sa snom. Snom koji je pretvorio nemoguće u moguće", počeo je pismo Zlatan Ibrahimović i nastavio je:

"Rođen sam u Malmeu. Odrastao sam u Amsterdamu. U Torinu sam postao mudriji. Lav sam postao u Barcelonu. Odrastao sam u Milanu, a u Parizu otkrio nove prilike. Izdržljivost sam stekao u Manchesteru i zabavio se u Los Angelesu. Na kraju sam našao mir u svom dvorištu - Milanu."

Oglasi

"Vi ste me stvorili i svo naslijeđe koje sam stvorio su novi Zlatani. Svi oni koji imaju srce lava. Svi oni kojima je vatra u očima i svi oni koji istinski razumiju da ništa nije nemoguće."

"Hvala na svemu. Mino, uspjeli smo. Vožnja je završena. Bilo je ovo nevjerovatno putovanje. Nedostaješ mi", poruka je legendarnog napadača.

Zlatan Ibrahimović je profesionalnu karijeru počeo u Malmeu, a na svjetsku scenu stupa 2001. godine u dresu nizozemskog velikana Ajaxa.

Potom je njegova karijera eksplodirala odlaskom u Italiju. Tamo je igrao za Juventus i Inter, a zatim prelazi u Barcelonu, gdje se zadržao samo jednu sezonu.

Prelazak u AC Milan se ispostavio kao pravi potez, igrao je zatim za PSG, Manchester United i LA Galaxy, da bi se u Italiju u dres Rossonera vratio u januaru 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U profesionalnoj karijeri Ibrahimović je odigrao 866 utakmica i postigao je 511 pogodaka.

Top Komentari

Sioux1921
Ima li kod vas i jedan naslov a da nebruji cijeli svijet
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi