Ibrahimović se oprostio prije tri sedmice, a već se počeo zapuštati, posebno brinu njegove noge

Legendu više nećemo gledati na terenu

Ibrahimović se oprostio prije tri sedmice, a već se počeo zapuštati, posebno brinu njegove noge

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović se od fudbala oprostio prije tri sedmice, ali čini se da je već odavno u fudbalskoj penziji i to je počelo da ostavlja danak za njegovo tijelo.

Posljednji meč u karijeri Ibrahimović je odigrao u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Bilo je to krajem marta kada je Švedska igrala protiv Belgije.

Tokom zimskog perioda Ibrahimović je odmor provodio u Miamiju te je impresionirao fudbalski svijet svojim mišićavim i isklesanim tijelom.

Ibrahimović je u Miamiju zimus impresionirao sve svojim tijelom

Međutim, čini se da neigranje na duži period ostavlja traga na tijelo ovog 41-godišnjaka koji se počeo mijenjati tri sedmice nakon odlaska u penziju.

Iako je gornji dio tijela i dalje mišićav djeluje primjetno da je Zlatan počeo zapuštati stomak, dok pomalo zabrinjavajuće djeluju njegove noge.

U odnosu na gornji dio tijela Zlatanovi donji ekstremiteti su poprilično mršavi i njegove noge ne pokazuju da je do prošlog mjeseca čuveni fudbaler imao status fudbalskog profesionalca.

Oglasi

Na internetu se pojavio snimak na kojem je Zlatan pokazivao svoju novu frizuru, odnosno pletenice, međutim mnogo više pažnje je privuklo njegovo tijelo.

Inače, Ibra je pomalo iznenađujuće donio odluku da završi karijeru, ali je izgleda shvatio da njegovo tijelo više ne može izdržati napore na vrhunskom nivou.

Šveđanin bh. korijena je većinu prošle sezone propustio zbog povrede koljena, stalno je govorio da planira nastaviti igrati, međutim u noći kada se oprostio od Milana rekao je zbogom i fudbalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno je da će Zlatan ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača u historiji bez obzira što nikada nije osvojio Ligu prvaka ili ušao u najuži izbor za osvajanje Zlatne lopte.

Sve je počelo još 1999. godine u Malmeu, a tokom karijere koja je trajala duže od dvije decenije igrao je za najveće evropske klube kao što su Juventus, Milan, Barcelona, Manchester United, Inter...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti