Izjava Iaga Aspasa nakon meča protiv Reala odjeknula Španijom

Dosuđena tri penala za goste

Izjava Iaga Aspasa nakon meča protiv Reala odjeknula Španijom

Edmir Škorić

Uzbudljivo je bilo večeras u Vigu gdje je Celta ugostila Real Madrid u okviru 38. kola španske La Lige.

U ovom meču, u kojem je Real slavio s 2:1 i primakao se tituli, viđena su čak tri penala za goste iz Madrida, a neke sudijske odluke dobro su naljutile domaćina, koji smatra da je kraljevski tim imao naklonost ljudi u crnom.

Prvi penal je dosuđen u 19. minuti, kada je Benzema zabio za 0:1, da bi u 64. minuti Francuz promašio pri rezultatu 1:1, odnosno odbranio mu je golman Celte udarac s bijele tačke.

Samo pet minuta kasnije nakon Mendyjevog pada u šesnaestercu Celte, sudija Fuertes ponovo je pokazao na penal, a ovaj put Benzema siguran za trijumf Madriđana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iago Aspas, iskusni i ponajbolji igrač Celte, dao je jedan oštar komentar nakon utakmice, rekavši da je "ostalo još samo da sudija sam izvede četvrti penal".

Aludirao je kako je Realu sudija kroz dosuđene penale olakšao put do pobjede, a Madriđani su sada na plus 12 u odnosu na Sevillu. Andalužani sutra gostuju Barceloni, ali osam kola prije kraja, Real je na korak od titule.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Aspas je pekao zanat i u Liverpoolu,nagledao se on ove nepravde gledajuci Manchester United i njihove sudije u EPL.
2 17
Klicko
Pa nije bez razloga penal madrid.Ha ya.Moj Aspase brate kao da si jučer počeo da igraš u španskoj ligi.To nije ništa novo
10 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi