Penali spasili Kraljeve u Vigu: Benzema zabio dva, a promašio jedan penal

Real slavio sa 2:1

Penali spasili Kraljeve u Vigu: Benzema zabio dva, a promašio jedan penal

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su u gostima pobijedili Celtu iz Viga sa 2:1 u okviru 30. kola španske La Lige.

Celta je prva zaprijetila u ovom meču preko Aspasa koji je pokušao s desetak metara, ali jedan od defanzivaca Reala je to izblokirao u posljednji trenutak. Real je prvi šansu imao u desetoj minuti kada je pokušao Benzema, ali lopta ide pored gola.

Osam minuta kasnije sudija Gonzalez je svirao penal za Real. Nolito je srušio jednog od igrača gostiju, a sudija je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Karim Benzema koji rutinski pogađa za 1:0. Celta je do poravnanja mogla već u 23. minuti. Aspas fantastično šutira iz slobodnog udarca, ali je Courtois nestvarnom odbranom spasio Kraljeve.

Celta je u samom finišu prvog poluvremena uspjela da poravna na 1:1. Pogodak je postigao Galhardo glavom, ali je sudija nakon VAR snimka isti poništio jer je smatrao da je Aspas ometao Alabu da ispuca loptu, a prethodno je bio u ofsajdu.

Međutim, Celta je početkom drugog poluvremena došla do poravnanja rezultata. Nakon odličnog centaršuta Courtoisa matira Nolito za 1:1 i veliko slavlje na tribinama.

Celta je nakon toga prekula po preokret. Sjajnu šansu u 63. minuti imao je Aidoo koji nakon centaršuta šutira tik pored lijeve stative gola Real Madrida.

Već u narednom napadu novi penal za Real. Ovaj put oboren je Rodrygo, a sudija je ponovo pokazao na bijelu tačku. Izvođač je i ovaj put bio Benzema, ali je golman domaćih Dituro to odbranio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, samo četiri minute kasnije novi penal za Kraljeve. Ovaj put Mendy pada čini se olako, a domaći su bili u šoku kada je sudija i po treći put danas svirao penal.

I ovaj put loptu u ruke uzeo je Benzema koji je bio siguran i zabio je svoj drugi gol na meču za 2:1. Do kraja meča Real je uspio da sačuva prednost i dođe do nova tri boda i približi se dodatno tituli prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Neću penal,neću dva,tri penala treba mi opaaaaaa
16 17
NodzeRM
Svi ko suza!.
13 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti