U Srbiji su nezahvalni pojedinci zaboravili šta je Zlatan Ibrahimović uradio 2014. godine

Nije zaslužio uvrede

U Srbiji su nezahvalni pojedinci zaboravili šta je Zlatan Ibrahimović uradio 2014. godine

Edmir Škorić

Utakmica Zvezde i Milana donijela je dosta uzbuđenja, četiri gola viđena su na Marakani, ali ipak u fokusu ovdašnje javnosti je vrijeđanje Zlatana Ibrahimovića.

Švedski napadač sjedio je na tribinama u Milanovoj opremi, ali iz VIP lože stadiona Marakana dobio je gnusne uvrede. Njega je jedan "navijač" Zvezde nazvao "smrdljivim balijom".

Pitanje je zar danas i dalje u civiliziranom svijetu postoje takve osobe i otkud takvima pristup VIP ložama na kultnim stadionima na velikim utakmicama?

To je ipak druga tema, ali činjenica je da Ibrahimović nije zaslužio da ga neko vrijeđa, naročito ne u Beogradu, kojem je 2014. godine pomagao.

Kada su Srbiju zahvatile nezapamćene poplave, nekadašnji veznjak Intera Dejan Stanković je pokrenuo kampanju u kojoj je prikupljeno dovoljno novca za izgradnju novih 28 stanova u Obrenovcu, mjesto koje je bilo najjače pogođeno poplavama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tada je Ibrahimović donirao veći iznos novca, što za pomoć Srbiju, što za pomoć BiH koja je također bila poplavljena, ali do prije same utakmice koja je odigrana jučer, Ibrin gest nije bio poznat javnosti.

Ibrahimović je inače porijeklom iz okolice Bijeljiene, ali on je odrastao u Švedskoj za koju je igrao u mlađim selekcijama, kasnije kao senior te reprezentacije postao ikona.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Sta zna smrdljivi cetnik sta je postovanje. Nije ga njegov krezavi nepismeni smrdljivi otac naucio tome.
12 0
Arnel925
Velika se buka digla radi pojedinca koji je htjeo da bude važan, uglavnom niko ga nije podržao kako čujem, ali niko nije na stadionu ni osudio njegove riječi (možda niko nije htjeo konflikt sa pojedincem). Sve u svemu previše je dobio medijske pažnje.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi