Švedska na nogama: Zlatan Ibrahimović se vraća u reprezentaciju i igra već ovog mjeseca?

Priča nije završena

Švedska na nogama: Zlatan Ibrahimović se vraća u reprezentaciju i igra već ovog mjeseca?

Endin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je prije nekoliko godina odlučio da se povuče iz reprezentacije Švedske, ali čini se da ta priča još uvijek nije završena.

Pred Mundijal u Rusiji prije tri godine pojavile su se priče da bi se Ibrahimović mogao vratiti u reprezentaciju, ali to je tada bilo samo za potrebe sponzorskog ugovora.

Međutim, Ibrahimović ove sezone pruža odlične partije u dresu Milana i švedski mediji jutros su objavili da je iskusni napadač zaista na korak od povratka u reprezentaciju.

FotboolDirekt objavio je jutros da se Ibrahimović vraća u reprezentaciju i da će biti na spisku za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Spisak će biti objavljen 18. marta, a Zlatan će se čini se naći na njemu.

Tako bi nakon pet godina Ibrahimović ponovo mogao zaigrati za Švedsku na meču protiv Gruzije, a ukoliko se to desi onda je sigurno da će igrati i na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ibrahimović je u Švedskoj poputni rekorder jer je na 116 mečeva za reprezentaciju postigao 62 gola. Od povratka u Milan odigrao je 33 utakmice i zabio čak 24 gola.

Top Komentari

nedim_rajvosa46
Grande IBRAA
2 0
Tas14
Umjesto da naš mutavi savez njega munta da igra za nas još malo i da promjeni sportsko državljanstvo... Ibra ce igrati do pedesete
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi