Nalić najavio meč s Čelikom: "Rekao sam jednom i ne ponavljam više..."

Izjave nakon utakmice Sloboda - Gornji Rahić

Nalić najavio meč s Čelikom: "Rekao sam jednom i ne ponavljam više..."

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

Nakon utakmice Slobode i Gornjeg Rahića, za SportSport.ba govorili su treneri oba tima, Zlatan Nalić i Mensur Dedić. 

Posljednju utakmicu dana u 10. kolu Prve lige FBiH odigrali su Sloboda i Gornji Rahić. Tuzlanski tim slavio je pobjedu rezultatom 2:0 golovima Delića i Ćivića. 

Zlatan Nalić nije zadovoljan što njegova ekipa nije postigla više golova iz šansi koje je imala.

"Mislim da je utakmica bila dosta dobra. Da je napravljeno mnogo šansi. Imam zamjerku da bi trebali postići više golova na ovoliko šansi koliko smo napravili i u prvom i u drugom poluvremenu.

Prvo poluvrijeme dosta dobro odigrano s velikom dominacijom. Drugo ispresijecano prekidima zbog povreda, pa je utakmicu učinilo nestruktuiranom. Vidjelo se nakon 15 minuta drugog poluvremena da tu više neće biti golova", rekao je trener Slobode.

Naredno kolo Slobodi nosi gostovanje u Zenici kod Čelika, a ovako je to najavio Zlatan Nalić:

Oglasi

"Rekao sam jednom i ne ponavljam više, nama su sve utakmice iste i kod kuće i na strani. Isti imperativ, isti cilj, pokušavamo u sve i jednoj da dođemo do tri boda, tako da nema razlike u pristupu ni za narednu utakmicu u Zenici."

Trener gostiju, Mensur Dedić, smatra da Sloboda zaslužuje da igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

"Sam ambijent Slobode zaslužuje Premijer ligu, to su pokazali u svakom segmentu. Nekako smo bojažljivo ušli, imali smo tri kornera, daleko bili od igrača. Nismo odgovorili zadatku kojem smo se dogovorili. Pokušali smo izmjenama napraviti dinamičniju igru, znali smo da Sloboda ima širok roster.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Opredijelili smo se za neke tranzicije, ali ni to nismo uspjeli. Imali smo dvije šanse čini mi se da napravimo neku situaciju i to je sve što smo mi mogli da uradimo protiv ovakve Slobode. Vrlo je teško igrati protiv ovakve ekipe koja je u svakom segmentu ekipe kvalitetna", istakao je on.

S 27 bodova Sloboda je apsolutni lider i prvi favorit za plasman u Premijer ligu. Druga Stupčanica ima već sedam manje, dok je Gornji Rahić na osmom mjestu sa 17 poena.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi