Zlatan ponovo na sceni: Još jedan spektakularan gol za LA Galaxy

Vodio svoj tim do nove pobjede

Zlatan ponovo na sceni: Još jedan spektakularan gol za LA Galaxy

Endin Čaušević

Fudbaleri LA Galaxyja sinoć su na svom terenu savladali Vancouver Whitecaps sa 3:0, a ponovo je blistao Zlatan Ibrahimović koji je postigao dva gola.

Galaxy je odlično otvorio utakmicu i poveo već u četvrtoj minuti kada je Ibrahimović bio siguran s bijele tačke. Ipak, švedski napadač je pravo šou priredio tek sredinom drugog poluvremena svojim novim golom u dresu američkog kluba.

Ibrahimović je sjajnom fintom izbacio jednog protivničkog fudbalera, a onda je s vrha kaznenog prostora loptu zakucao u mrežu Vancouvera za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Alessandrini iz penala u 77. minuti kada mu je Zlatan dozvolio da izvede najstrožiju kaznu.

LA Galaxy je trenutno na sedmom mjestu sa 44 boda i još uvijek su jedno mjesto ispod pozicije koja vodi u play-off. Ipak, dvije ekipe iznad njih bježe im samo jedan, odnosno tri boda.

Top Komentari

Ibrakadabara
Kralj, od 100 najljepsih golova u svijetu fudbala njegovih je 50%.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi